Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Да ли можемо да слушамо музику док радимо? Ово су предности и мане

Будући да већина људи ужива у слушању неке врсте музике, потпуно је природно да музика има неку врсту позитивног утицаја на наш рад.

1629899479_woman-977020_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Предности и недостаци слушања музике док радимо

Подељена су мишљења када је реч о слушању музике док радимо. Све зависи од различитих фактора. Између врсте посла, жанра музике и појединца.

Будући да већина људи ужива у слушању неке врсте музике, потпуно је природно да музика има неку врсту позитивног утицаја на наш рад.

Прочитајте још: Како да једноставно очистимо сребро и заштитимо га од мрља?

Постоји „Моцарт ефекат“ у којем су људи који су слушали чувеног композитора 10 минута боље обављали мале задатке. Ако желите да се концентришете и радите боље, инструментална музика може да пружи додатну одршку. Међутим, музика са текстовима може да нас одврати од интензивнијих пројеката, па би требало да је бирамо у складу са послом.

Музика има различите ефекте на меморију

Док неке студије показују да музика позитивно утиче на меморију мозга, друге сматрају супротно. Слушање различитих мелодија може и да успорити вашу радну меморију. Овај аспект мозга обрађује секвенцијалне податке и памти различите листе. Већина људи може да се сети само неколико детаља ођедном, а слушање музике може да заузме простор, пише Тхе Лист.

Прочитајте још: Да не постоји снимак нико не би поверовао: Две пчеле удруженим снагама отвориле флашу сока (ВИДЕО)

Нека истраживања повезују смањење капацитета радне меморије са слушањем музике док извршавате задатке. Осим што утиче на вашу радну меморију и смањује способност концентрације, слушање музике такође може умањити разумевање читања

Пошто песме могу да поправе расположење, можда би било паметно да ујутру пустимо омиљене песме како бисмо били спремни за дан који је пред нама, али искључите је када дође време за фокус.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas