Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Музика смањује холестерол, али само ОВА и то није класична!

Музика је једно од најефикаснијих средстава против стреса, било да је свирамо или само слушамо, поручују амерички кардиолози.

1617462518_glavna.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Истраживањем је утврђено да слушање или извођење омиљене музике изазива осећај благостања, који позитивно утиче на кардиоваскуларни систем.

Прочитајте још: Хирург Драган Гуњић о гастричком бајпасу: Брзо се ослаби и килограми се не враћају, али могући су ОВИ проблеми

Наиме, током истраживања дошло се до сазнања да пријатна музика смањује учесталост ангинозних напада, делује повољно на регулацију крвног притиска и аритмије, што резултира бољим квалитетом живота, а самим тим и продужетком животног века.

Доктор Мајк Милер, кардиолог Медицинског центра Универзитета Мериленд у Балтимору и један од аутора овог истраживања, наводи да извођење или слушање омиљене музике изазива осећај благостања, који позитивно утиче на кардиоваскуларни систем.

Ово важи само за омиљене ритмове, не све!

Амерички кардиолог је, међутим, упозорио да то важи само за омиљене ритмове, док музика коју не волимо има сасвим супротни, негативни ефекат. Милер је годинама проучавао ефекат среће или ствари које људе чине срећним, на рад срца.

Почео је истраживање са смехом и установио да он утиче на ширење крвних судова и тиме омогућава слободнију циркулацију крви. Проучавајући утицај музике на срце, Милер је установио да би често слушање омиљене музике могло да доведе и до смањења холестерола и ризика од стварања крвних угрушака.

Прочитајте још: Најмлађа и најслађа шминкерка: Има четири године и већ је прави професионалац у свом послу (ВИДЕО)

Приликом слушања омиљене и пријатне музике лучи се нитритни оксид, хемијски ендорфин који је повезан с осећањем среће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas