Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли су ПАУЦИ добри или лоши за кућу? Могу да укажу на ОВАЈ велики ПРОБЛЕМ у дому

Има их у сваком дому.

1633935561_Depositphotos_322226036_XL.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Сваки дом има своје паукове. Занимљиво је да је страх од паука једна од најчешћих фобија у свету. Колико су они заправо корисни и да ли треба да оставимо понеког паука у кући.

Прочитајте још: Ако видите мушкарце са обојеним ноктом, ево СКРИВЕНОГ ЗНАЧЕЊА иза тога

Умеју да помажу

Једно од највећих дела паука је чињеница да једу друге инсекте. У ствари, један паук може појести 2.000 инсеката у једној години. Пауци воле да се хране бубашвабама, комарцима, мувама и мољцима.

Уколико имате паукове у кући, то може да укаже на много већи проблем

Такође, пауци се могу ослободити других паука. Пауци воле да се боре и ако се нађу лицем у лице, бориће се и слабији паук ће бити поједен. Ово је разлог зашто можете видети како малу популацију паука полако преузима већи домаћин паук. 

Фото: Депозит

Многи кућни инсекти и штеточине преносе болести. Пауци се хране инсектима који могу пренети болести на људе и наше кућне љубимце. Пауци су изузетно корисна бића за наш екосистем, али и даље постоји много разлога зашто желимо да затворене пауке држимо подаље.

Држите их под контролом

Отрован или не, пауци гризу

Већина паука пронађених у нашим домовима, није отровна. Међутим, неотровни пауци и даље могу угристи вас и вашу породицу, остављајући на кожи веће трагове. Уједи паука могу бити болни и иритантни и често се лече у болници. Држање паука изван куће смањује шансе да вас угризе.

Прочитајте још: Ко пева за време јела, венчаће се за ЛУДОГ човека или жену: 13 НАРОДНИХ ВЕРОВАЊА која се и данас поштују!

Ако имате паукове, вероватно имате и друге бубе

Пауци се хране другим инсектима и веома желе да знају где се ти инсекти налазе и како да их ухвате. Замислите пауке као знак упозорења да друге бубе настањују ваш дом. Ако у свом дому видите обиље паука, вероватно не видите још већу популацију штеточина.

Паукове мреже дају "устајали" изглед вашем дому

Да ли сте икада ушли у кућу у којој се већ дуго не живи и видели паукове мреже у свим кутцима? Пауци граде мреже без обзира да ли се налазе унутра или изван њих, а те мреже могу сваком дому дати неуредан и непривлачан изглед. Такође могу оставити мрље на обојеним површинама и тапацираном намештају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas