· · Коментари: 0
МРАЧНА ТАЈНА

Ако видите мушкарце са обојеним ноктом, ево СКРИВЕНОГ ЗНАЧЕЊА

Мушкарци су примећени како ходају унаоколо са једним налакираним ноктом на руци.

1633698985_Depositphotos_126635602_XL.jpg
ФОТО: Депозит

Помислили бисте да је ово изненадни тренд или још једна смешна хипстерска мода којој су се неки момци придружили, али иза тога стоји много мрачније значење које други морају знати.

Нокат на једној руци који мушкарци изаберу да лакирају може варирати, заједно са његовом бојом. Неки момци чак бирају и специфичан дизајн на врху, али значење које има, без обзира на дизајн, остаје исто.

Прочитајте још: Ко је, у ствари, ДРВЕНА МАРИЈА? Ево како је настао чувени српски израз

Судбоносан сусрет у Камбоџи

Овај тренд, само за мушкарце, започео је у Аустралији, али се проширио и по Америци. Први човек иза покрета који је лакирао нокте и пренео идеју био је Елиот Костело, који је упознао девојчицу по имену Теа док је путовао са својом хуманитарном организацијом.

Између Елиота и Тее створила се посебна веза, која га је инспирисала да оснује покрет

Елиот и посада слетели су у Камбоџу да виде како би могли утицати на ово непривилегирано подручје. Млада сељанчица оставила је највећи утисак на Елиота, који је схватио да је проблем много већи од Камбоџе и утиче на децу широм света, посебно у Америци.

Фото: Пиксабеј

Када је упознао Теу, имао је обичај да се игра са њом и ради ствари које су њој забавне. За ову девојчицу то је било фарбање ноктију. Лакирали су једно другом нокте док су се упознавали и причали о својим животима.

Прочитајте још:Ево у којој земљи се године броје другачије!

Сазнао је да је била сексуално злостављана. У том тренутку између овог човека и девојчице створила се посебна веза и док му је стављала лак на један нокат, рекао јој је да ће увек оставити тај прст офарбан да би је се сетио, што је такође значило да ће се сећати њеног бола.

Идеја је заживела широм света

Елиот је након тога добио идеју на прошири свест о овом проблему, посебно межу мушкарцима, ради безбедности деце од сексуалних злостављача. Тада је осмислио пројекат који охрабрује мушкарце да постану #ПолисхедМан лакирајући један нокат недељу дана.

Тај налакиран прст на руци представља 1 од 5 деце која ће трагично бити жртва сексуалног насиља у неком тренутку свог живота.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.