Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли знате која је ово животиња? Шета се Новим Београдом, а стручњаци упозоравају да је ОПАСНА (ВИДЕО)

Да се уплашиш или разнежиш? Београђани уочили крајње необичну животињу

1646163546_0025545484844849.png
Фото: Принтскрин/Твитер/Blokovi
Oglas

Након што је на интернету објављен снимак необичне животиње на Новом Београду, многи нису могли да докуче која животиња је у питању, иако истовремено подсећа на дабра и пацова. Свакако не спада у ред животиња које смо навикли да виђамо сваког дана.

Ради се о нутрији – животињи која важи за једног од најкрупнијих глодара на свету.

Да ли има разлога за страх?

Иако је многима овај неуобичајен призор, био симпатичан, и то посебно јер је реч о врсти од чијег се крзна праве бунде, биолози сматрају да бисмо ову фотографију могли да схватимо и као упозорење.

Прочитајте још: "Спавам голишав са псом и девојка жели да раскине због тога": Момак изазвао РАСПРАВУ на мрежи својим признањем

Реч је о инвазивној врсти која угрожава врсте које природно станују на нашем поднебљу, а сама чињеница да нам је постала видљива, значи да је се намножила довољно да би у будућности могла да постане и проблем, јер нарушава биодиверзитет.

"Нутрије су врста глодара и превод њиховог латинског назива је "мишји дабар”, иако је Немци зову и "дабар- пацов”. Нутрија потиче из тропског дела Јужне Америке и у природи живи и као сваки глодар једе велику количину биљне хране. Нутрија дневно поједе 25 одсто своје масе у биљној храни. Кратког је животног века и у природи ретко доживи три године. Може да окоти и до 13 младунаца у једном леглу", рекао је раније биолог Зоо-врта Кристијан Овари, преноси Пoлитика.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas