· · Komentari: 0

Da li znate koja je ovo životinja? Šeta se Novim Beogradom, a stručnjaci upozoravaju da je OPASNA (VIDEO)

Da se uplašiš ili raznežiš? Beograđani uočili krajnje neobičnu životinju

1646163546_0025545484844849.png
Foto: Printskrin/Tviter/Blokovi

Nakon što je na internetu objavljen snimak neobične životinje na Novom Beogradu, mnogi nisu mogli da dokuče koja životinja je u pitanju, iako istovremeno podseća na dabra i pacova. Svakako ne spada u red životinja koje smo navikli da viđamo svakog dana.

Radi se o nutriji – životinji koja važi za jednog od najkrupnijih glodara na svetu.

Da li ima razloga za strah?

Iako je mnogima ovaj neuobičajen prizor, bio simpatičan, i to posebno jer je reč o vrsti od čijeg se krzna prave bunde, biolozi smatraju da bismo ovu fotografiju mogli da shvatimo i kao upozorenje.

Pročitajte još: "Spavam golišav sa psom i devojka želi da raskine zbog toga": Momak izazvao RASPRAVU na mreži svojim priznanjem

Reč je o invazivnoj vrsti koja ugrožava vrste koje prirodno stanuju na našem podneblju, a sama činjenica da nam je postala vidljiva, znači da je se namnožila dovoljno da bi u budućnosti mogla da postane i problem, jer narušava biodiverzitet.

"Nutrije su vrsta glodara i prevod njihovog latinskog naziva je "mišji dabar”, iako je Nemci zovu i "dabar- pacov”. Nutrija potiče iz tropskog dela Južne Amerike i u prirodi živi i kao svaki glodar jede veliku količinu biljne hrane. Nutrija dnevno pojede 25 odsto svoje mase u biljnoj hrani. Kratkog je životnog veka i u prirodi retko doživi tri godine. Može da okoti i do 13 mladunaca u jednom leglu", rekao je ranije biolog Zoo-vrta Kristijan Ovari, prenosi Politika.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.