Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Доминантне КАРАКТЕРИСТИКЕ људи који су ДУХОВНО уздигнути: Да ли припадате неком од ова три типа ЛИЧНСОТИ?

Они су слободни и своји

1669372277_Foto-Shutterstock-test-licnosti-1.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Архетипови су обрасци мишљења, осећања и деловања, који су настали као резултат вековима таложеног искуства бројних генерација предака и представљају основне структуре и динамичке елементе колективно несвесног. Укратко, архетипови представљају обрасце понашања који активирају различите начине постојања, пише Маја Пакић.

У овом тексту говоримо о групи архетипова који су повезани са духовним уздизањем. За ове архетипове најважније је ослобађање од физичких и менталних ограничења. Ми нисмо физичка бића која имају духовна искуства, ми смо духовна бића која имају физичка искуства. Дете се духовно уздиже кроз потрагу за осећајем сигурности, Мудрац кроз константно развијање свог знања, а Истраживач кроз неговање своје слободе и независности.

Архетип Детета

Слободни смо да будемо, слободни смо да јесмо баш ово што јесмо. Верујем у живот и живот верује у мене. Сваког дана стварам свој делић раја на земљи и у свакој ситуацији видим нешто добро. Човек који стварно жели да буде срећан види цео свој живот као сплет срећних околности. Кажу да сам неуморни оптимиста и да је мој поглед на свет наиван, кажу да сам Петар Пан или Пипи Дуга Чарапа, а ја желим људима да открију шта их радује и да мало другачије гледају на свет. Кроз живот ме води невиност моје душе, сви смо рођени невини, а ја бирам да свакодневно негујем тај дар унутрашње чистоте. Увек трагам за срећом и негујем свој ентузијазам – једноставно знам да ме чува моја срећна звезда. Волим да осећам да припадам и зато се лако уклапам и прилагођавам свету око себе и умем да удовољим другима.

Сањам да планета Земља постане Планета Срећних Бића. Верујем у овај сан свим срцем, јер знам да заслужујемо да будемо срећни. Кажу да сам сањар, да гледам на свет кроз ружичасте наочаре, а мени сваки нови дан доноси нове разлоге за радост. Сви знамо шта је добро, а шта је лоше и зато волим све да радим онако како је исправно. Највише се плашим да ћу нешто погрешити, да ћу добити неку казну или прекор. Некада моја наивност смета људима, па кажу да им је досадно поред мене. Истина је да ме моја усхићења могу довести до великих разочарања, да треба мало да се уземљим и дозволим себи зрелије размишљање. Увек ћу пронаћи инспирацију у традицији, мистици и роматици, јер увек тежим ка балансу и бољем свету.

Архетип Мудраца

Истина ослобађа и зато говорим истину и живим истину. Мој ум је мој пријатељ. Негујем своју интелигенцију и своју мудрост јер желим да разумем свет у коме живим. Моја основна тежња је ослобађање од лажи и илузија у које смо сви уроњени – моје срце трага за извором истине. Као сваки слободни мислилац, волим да користим своје аналитичке вештине да дубље спознам свет око себе. Трагам за информацијама, мотивише ме моја вечна глад за знањем, али некад ме претерано проучавање детаља води у пасивност и мањак акције и реализације. Највише ме плаши незнање, али и могућност да ме неко заведе, обмане, превари или опљачка. Морам да се чувам лењости и параноичних мисли. Саморефлексија је моја страст, разумевање мисаоних процеса је моја љубав, одузми ми то и одузећеш ми моју суштину. Бистрог сам ума и бритког језика, у смислу да у свакој ситуацији имам спремну чињеницу, цитат или логичан аргумент. Уосталом, брзина мисли је већа од брзине светлости, а људски мозак је фасцинантна мистерија и чудесна творевина. Не знам како људи занемарују ту божанствену чињеницу. Свако од нас треба свом мозгу да каже: драги мој мозгу, хвала ти, волим те! Своје интелектуалне надарености најбоље изражавам као стручњак, научник, детектив, саветник, филозоф, академик, ментор, професор – шта год да радим, ја сам професионалац за пример.

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ Далај Ламе: Откријите који су ваши приоритети и шта вам је НАЈБИТНИЈЕ у животу

Архетип Истраживача

Немојте ме оградити, немојте ме ограничавати, само ме пустите да се ослоним на себе и да самостално истражујем свет, тако ћу најбоље сазнати ко сам ја. Живот није скуп циљева које треба остварити него авантура коју треба доживети. Живот је путовање кроз открића и спознаје. Не волим да будем дуго на једном месту. За мене је путовање само по себи циљ јер волим да откривам нова места и нове ствари о себи. Смело трагам за новим искуствима јер желим да доживим бољи, аутентичнији живот. Истраживање ме испуњава и приближава сопственој души. Негујем слободу и независност јер најхрабрији путници путују сами. Амбициозно бежим од досаде јер се у доколици осећам као у замци, досада ми ствара унутрашњу празнину. Снагу своје воље усмеравам на откривање себе кроз откривање света око себе. Са лакоћом кажем Да! животним изазовима и авантурама, али ми је много тешко и страшно кад се осетим ограничено и скучено. Имам потребу да будем стално у покрету, па понекад бесмислено лутам, а у бежању од рутине некад се повлачим и затварам у себе. Знам да треба да радим на својим немирима и незадовољствима и да немам где да побегнем од себе. Моја самосталност и истинитост ми помажу да се тргнем и саберем, ипак сам ја задовољни индивидуалиста. Можда ме неки виде као луталицу, али мој живот је моје ходочашће.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas