Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДОНАЦИЈА ИМЛЕКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДЕТЕТА

Уз подршку Секретаријата за социјалну заштиту града Београда обележен празник детета

1637336911_Zahvalnica.jpeg
Фото: Имлек
Oglas

Београд, 19. новембар 2021. године – Имлек, регионални лидер на тржишту млека и млечних производа, је поводом Светског дана детета традиционално обрадовао штићенике из више установа за незбринуту и болесну децу широм Србије. Као и претходних година подршка Секретаријата за социјалну заштиту града Београда није изостала, те је донација Прихватилишту за децу у Београду извршена у сарадњи са овим градским органом, који традиционално подржава друштвено одговорне пројекте компаније Имлек.

Светски дан детета се обележава у циљу промоције дечијих права, подсећајући нас да су деца највреднији залог за будућност. Обележава се и како би се јавности указало на потребу за већом пажњом коју друштво треба да негује према најмлађима.

Имлек, као компанија којој је стратешко опредељење друштвено одговорно пословање с акцентом на бригу о деци и њиховом правилном и здравом одрастању, донирао је пакетиће Моја Кравица млека и чоколадног млека деци из највећих установа за бригу о деци, као што су Прихватилиште за децу у Београду, СОС дечије село у Сремској Каменици и установа Колевка из Суботице.

„Овај датум нам је посебно важан и драг, јер су малишани одувек у фокусу друштвено одговорног пословања компаније Имлек. Како бисмо им улепшали овај празник, одлучили смо да им донирамо омиљене млечне пакетиће. Циљ акција попут ове је подизање свести и пажње јавности на све обавезе које као друштво имамо према деци, као и указивање на значај конзумације млека у дечијем узрасту. Моја Кравица напици су омиљени међу малишанима, и заиста је велико задовољство измамити толики број осмеха на њиховим лицима. Такође, надамо се да ће донације попут ове постати део свакодневнице и да ће подстаћи друштво да заједно пружимо подршку онима којима је најпотребнија“, изјавила је Марија Маловић, регионални менаџер комуникација и корпоративних послова компаније Имлек.

Фото: Имлек

„Желим да честитам свој деци Светски дан детета, Град Београд настоји да заштити свако дете и помогне у остваривању њихових права. Права детета су неотуђиви део универзалних људских права о којима се не сме и не може преговарати. Овај дан се обележава да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају, а у циљу промовисања међусобне интеракције и разумевања најмлађе категорије становништва, поготову када се ради о деци из система социјалне заштите, деца без родитељског старања, сиромашна деце, као и деца са проблемима у друштвеном понашању, о којима град води рачуна. Захваљујем се компанији Имлек што већ дуги низ година води рачуна о нашим корисницима, а овом донацијом су обрадовали малишане из Прихватилишта за децу и још једном потврдили своје место међу друштвено одговорним предузећима која не заборављају и не занемарују оне којима је помоћ најпотребнија. Овом приликом бих позвала и остале друштвено одговорне компаније да покажу хуманост на делу и следе пример компаније Имлек и својим донацијама утичу на унапређење квалитета живота социјално угрожених становника. Солидарност и хуманост почиње од нас самих, а Светски дан детета промовише значај дечијих права и подсећа нас да будућност сваке заједнице јесу деца и не постоји ништа важније за друштво од њиховог безбрижног и срећног одрастања. Циљ обележавања је да се општа пажња јавности додатно усмери на потребе најмлађег дела становништва. То је истовремено и апел да се појединци, групе, установе, државне институције, невладин сектор нађу на истом племенитом задатку стварања услова за лепше детињство, а Град ће настојати да на најадекватнији начин одговори на потребе деце и младих из ових осетљивих категорија, јер се управо успех и развијеност једног друштва огледа у његовом односу према најмлађој и најстаријој популацији“, изјавила је Наташа Станисављевић, градска секретарка за социјалну заштиту Града Београда.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas