Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДУГО ЈЕ ПЛАКАЛА, ОСЕТИО СЕ ТАМЈАНА: Сведочанство са Острога

Када посетите Острог, чућете људе који говоре "Идемо код свеца".

1705918785_376889_za-nedelju-manastir-ostrog-foto-manastir-ostrog_f.jpg
Фото: Новости архива
Oglas

Рачуна се, као да је Свети Василије жив, у ствари, верује се да његов дух обитава у манастиру, а да Божје чудо покреће и његово тело.

Једно сведочење о томе пренео је верницима 11. новембра умировљени владика Атанасије, говорећи о девојци коју је запосео бес, а свештенство је спас затражило од Светог Василија. За несрећницу су ближњи помоћ најпре потражили у херцеговачком манастиру Житомислић.

- Причали су ми оци, овде, Острошки, да су довели једну девојку опседнуту бесом из нашег села Житомислића. Читали су оци у манастиру Житомислићу молитве, па ме зове игуман Данило шта да радимо? Водите га, реко, свецу - започиње умировљени владика Атанасије пред верницима.

- Одупирала се - наставља он - а ђаво проговара из ње: "Нећу ја тамо, тамо ће мене заклати!" Али су дошли. Довели су је овде, она се наслонила на ковчег и плакала, плакала дуго и онда су је свели доле да се одмори. Када су сишли доле, беше народа испод степеница, једна жена повиче: "Ко је кадио? Све мирише на тамјан!" Очигледно је да је свети Василије - преноси ово сведочење владика.

Ђевојка је, према причи владике Атанасија, почела да повраћа.

- Што каже народ, да црева поврати. Кад се смирила врате је, преноћи овде и врати се потпуно здрава у Житомислић и удала се после неког времена. Ето, тако Бог делује кроз своје чудотворце, то је присуство божје. Вера јесте присуство Божје у нама и не може зло ђавоље у свету надвладати Бога, не може ни у нама надвладати, јер је Бог јачи од њега - говорио је.

Како каже није први пут да су га побожни људи виђали "да сиђе сам да кади".

- Зато су његове ципеле ходане, види се да су ђонови ишли и виђен је некад да сиђе он да кади доле. Значи жив је, живоприсутан - сведочи владика Атанасије.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas