Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Изађите на крај са људима који мисле да у увек У ПРАВУ: Савети психолога који вам могу помоћи у томе

Психолози објашњавају како треба да поступате са особама које имају ову особину

1694161155_shutterstock_202991401.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Разлози због којих неко не може да призна да није у праву крећу се од једноставног недостатка самосвести до озбиљних поремећаја личности. Ако у свом животу имате особу која увек мора да буде у праву, сигурно вам је таква комуникација напорна и желели бисте да пронађете решење.

Разумевање зашто неко то чини, шта га покреће и мотивише, је први корак.

Страх је један од најчешћих разлога зашто људи не могу у правом тренутку да признају да су погрешили. Забринутост повезана с наношењем штете њиховом угледу и веродостојности избацује из колосека њихову свест и прихватање чињенице да нису у праву – сматра Сидарт Кумар, стручњак за везе и међуљудске односе. Понекад људи постану жртве нереалних и непрактичних слика о себи. Та лажна слика за резултат има немогућност прихватања чињенице да нису увек у праву.

Људи којима је тешко да признају да нису у праву заправо имају потешкоћа да сагледају реалност даље од себе. Многи од њих су несигурни, имају јак его и боје се да ће испасти глупи. Такође, људи којима је потребна помоћ да би признали своје грешке, немају добре темеље, нестабилни су.

Када смо заглављени у својој личности, тада немамо потпуни приступ својој унутрашњој мудростии стога остајемо у страху, а тада је кривицу тешко признати .

Један од најтоксичнијих разлога зашто људи не могу признати да нису у праву је недостатак самосвести, сматра психолошкиња Блер Никол Настаси.

Људи који немају самосвест знају имати потешкоћа у дубокој саморефлексији. Без ове интроспекције можда неће схватити како њихови поступци утичу на друге, што доводи до низа токсичних понашања. Други разлози због којих људи не могу признати да су у криву укључују стид и одбрамбени став, перфекционизам и избегавање сукоба, објашњава Настаси.

Може да се ради и о манипулацији и о јаком егу.

Неки људи намерно играју менталне игре како би манипулисали и контролисали вас. Такође, људи са ригидним егом не могу да прихвате никакве информације које су у супротности са њиховим већ постојећим уверењима, каже Глорија Брејм, сексуална терапеуткиња и ауторка. Ту су и нарциси који морају победити у свакој расправи, без обзира на чињенице које су укључене, додаје она, а преноси крстарица.цом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

      Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas