Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта СТРАНА КРЕВЕТА на којој спавате може рећи о вама? Психолози тврде да овај податак може рећи много о вашем карактеру

Да ли спавате на левој или десној страни?

1694425385_shutterstock_565177339.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Рутина спавања може бити кључна за добар сан, али то није једина ставка око тога, јер истраживање је показало да и место на којем спавамо открива свашта о нама.

Страна кревета на којој спавате говори различите ствари о аспектима ваше личности. Стручњакиња за спавање и психолошкиња Хопе Бастине у одређеним је студијама открила да страна кревета на којој особа спава говори много о томе ко је какав.

Они који спавају на левој страни сретнији, а они који спавају на десној страни су више приземљени и спремнији за тешке ситуације.

Бастине је открила да су људи који спавају на левој страни кревета веселији, самоуверенији и вреднији.

Људи који спавају на десној страни кревета више су приземљени и зарађују више од оних који спавају на левој страни.

Наводи и да су људи који спавају на десној страни кревета логичнији и аналитичнији, а људи који спавају на левој страни кревета су креативнији и маштовитији.

– Људи који спавају на левој страни вероватно ће бити веселији од својих колега с десне стране – тврди Бастине.

Такође је приметила да су они који спавају на левој страни обично ‘способнији да се носе с тешким радним оптерећењем, што значи да их стресни дан неће тако лако свладати’.

– Они који спавају на левој страни верују да су смиренији од свог партнера у кризи и да су уопштено самопоузданији – .

У 2012., ланац хотела са сједиштем у Великој Британији под називом Премиер Инн провео је истраживање о навикама спавања 3000 одраслих особа. 75 одсто актера изавило је да се осећа чудно када спава на другој ‘погрешној’ страни кревета.

Око 25 одсто изјавило је да је спавање на ‘погрешној’ страни утицало на њихово расположење следећи дан.

Наравно, постоје разни други фактори које треба узети у обзир при одабиру на којој ћете страни кревета спавати — ниво буке, светлост и близина врата. Понекад је само лежање у кревету здрава опција за одмор, пише Yоур Танго.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas