Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ПСИХОЛОГА: Обрасци понашања који вам могу помоћи да добијете оно што желите

Психолошки трикови који вам могу олакшати живот и помоћи да остварите циљеве

1693825473_shutterstock_124546999.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Без обзира на то што смо сви јединствени, на нека понашања реагујемо исто. Психолози кажу да се одређени обрасци понашања усвајају још у детињству и да се могу применити на свакога. Портал Бриџсајд доноси 11 психолошких трикова који могу да вам олакшају живот.

* Ако желите да вас схвате озбиљно - сваки пут када причате нешто, реците да вас је то научио ваш отац. Људи су склони да одмах поверују родитељским саветима.

* Ако желите да се људи сложе с вама - климајте главом док причате. То значи: "све што ја говорим је истина". Осим тога, на ваше климање људи који вас слушају такође ће реаговати климањем главе.

* Желите да сазнате да ли се свиђате неком - изаберите једну реч и сваки пут кад је она или он изговори, ви климните главом и насмешите се. Ако му/јој се свидите, почеће стално да користи ту реч.

* Смета вам јутарња гужва - било да чекате аутобус, трамвај или једноставно шетате улицом до жељеног одредишта, гужве могу да буду напорне. Али и томе може да се доскочи. Гледајте десно испред вас и гужва ће се визуелно учинити значајно мањом.

* Не можете да "избаците" песму из главе - замислите њен крај. Често је непрестано вртимо по глави зато што не можемо да се сетимо наставка. Чим осмислите завршетак и песма ће престати да вам се "врти" по мозгу.

* Желите да подстакнете децу да једу поврће - питајте их да ли желе два или четири броколија, уместо: "Хоћеш ли броколи"? На тај начин ће она имати осећај да су сама донела одлуку и неће се много опирати. Ово можете користити и у другим ситуацијама.

* Имате ли осећај да вас неко гледа? Зевните. Ако вас неко стварно гледа и он ће почети да зева.
* Ако желите да вам супруг помогне у ношењу нечега - причајте док му предајете кесу или кутију. Већина људи не схвата да нешто носи док разговара.

* Желите ли да вас други доживе као доброг пријатеља, поновите то што су рекли парафразирано. Само немојте претеривати.

* Ако желите да вам неко помогне - реците "потребна ми је твоја помоћ". Људе ће пећи савест ако вам не помогну, па ће, ако их тако замолите, у великој већини ситуација учинити све што тражите.

* Ако имате осећај да се не свиђате неком - замолите га да вам позајми оловку. Чак и ако се тој особи стварно не свиђате, то је тако мала услуга да неће моћи да је одбије. Временом ће закључити да вероватно нисте тако лоши као што му се учинило.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas