Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Избачена КЉУЧНА сцена из цртаног филма "Бамби": Деца више неће гледати призор који је изазивао велику количину ЕМОЦИЈА

У римејку "Бамбија" биће избачена сцена у којој он остаје без мајке

1696595926_bambi.jpg
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Меасахипстер
Oglas

Кључна сцена из Дизнијевог оригиналног цртаног филма Бамби (1942.) биће промењена у играном римејку те приче како би деца била поштеђена трауматичног догађаја.

Реч је, наравно, о сцени у којој ловац пуца у Бамбијеву маму, једној од најемотивнијих сцена у историји цртаних (али и уопштено) филмова. Многима је управо та сцена у детињству била први сусрет с појмом смрти. Након првих приказивања те сцене медији су извештавали да су деца масовно плакала због туге с којом се Бамби сусреће, но мало је познато да је сцена у оригиналном цртаћу заправо требала бити и пуно гора.

Наиме, у сцени коју сви знамо Бамби након мајчиног упозорења бежи од човека и не схвата шта се догодило чак ни када гледаоци зачују хитац. Тек када се окрене, схвати да његове мајке нема иза њега и то је тренутак у цртаћу који ломи срце.

У ранијој верзији сценарија Бамби је требао да примети кобни хитац, врати се и пронађе своју мајку како лежи у локви властите крви. Волт Дизни је закључио да би ипак то било превише. Но чини се да је и одабрана верзија сада превише за нове генерације, а ми вас питамо - мислите ли да треба мењати ту сцену?

Подсетимо, Дизни се раније нашао на мети критика због својих недавних промена анимираних класика, попут одабира глумице црнкиње Хали Бејли, која глуми Ариел у новој верзији Мале сирене, и Снежане у којој се седам патуљака замењују политички коректним створењима свих полова.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas