Oglas
· · Komentari: 0

Izbačena KLJUČNA scena iz crtanog filma "Bambi": Deca više neće gledati prizor koji je izazivao veliku količinu EMOCIJA

U rimejku "Bambija" biće izbačena scena u kojoj on ostaje bez majke

1696595926_bambi.jpg
Foto: Printscreen/ YouTube - Measahipster
Oglas

Ključna scena iz Diznijevog originalnog crtanog filma Bambi (1942.) biće promenjena u igranom rimejku te priče kako bi deca bila pošteđena traumatičnog događaja.

Reč je, naravno, o sceni u kojoj lovac puca u Bambijevu mamu, jednoj od najemotivnijih scena u istoriji crtanih (ali i uopšteno) filmova. Mnogima je upravo ta scena u detinjstvu bila prvi susret s pojmom smrti. Nakon prvih prikazivanja te scene mediji su izveštavali da su deca masovno plakala zbog tuge s kojom se Bambi susreće, no malo je poznato da je scena u originalnom crtaću zapravo trebala biti i puno gora.

Naime, u sceni koju svi znamo Bambi nakon majčinog upozorenja beži od čoveka i ne shvata šta se dogodilo čak ni kada gledaoci začuju hitac. Tek kada se okrene, shvati da njegove majke nema iza njega i to je trenutak u crtaću koji lomi srce.

U ranijoj verziji scenarija Bambi je trebao da primeti kobni hitac, vrati se i pronađe svoju majku kako leži u lokvi vlastite krvi. Volt Dizni je zaključio da bi ipak to bilo previše. No čini se da je i odabrana verzija sada previše za nove generacije, a mi vas pitamo - mislite li da treba menjati tu scenu?

Podsetimo, Dizni se ranije našao na meti kritika zbog svojih nedavnih promena animiranih klasika, poput odabira glumice crnkinje Hali Bejli, koja glumi Ariel u novoj verziji Male sirene, i Snežane u kojoj se sedam patuljaka zamenjuju politički korektnim stvorenjima svih polova.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas