· · Коментари: 0
МАШТОВИТО

МИРИС ОМИЉЕНОГ НАПИТКА: Направите сами украсну свећицу од кафе

За топао мирис дома

1605192711_Depositphotos_286305538_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Папирну шољицу за кафу добро очистите и обришите и проверите да ли је потпуно сува. Зрна кафе замотај у папирни убрус, па их добро исцедите.

Осим за разбуђивање, кафа ће вам одлично послужити и за израду мирисне свеће.

Потребни састојци:

  • Мала папирна шољица за кафу
  • 1-2 кашике искоришћене кафе
  • Папирни убрус
  • 1 шољица воска
  • Фитиљ
  • Маказе
  • Мали лонац
  • Мала метална или стаклена чинија за мешање.

Прочитајте још: Може се направити чак и НОВЧАНИК! 10 трикова како да искористите изолир траку

Поступак:

1. Додајте 1 шољицу воска у металну или стаклену чинију, а затим га ставите изнад малог лонца, који је до пола испуњен водом. Загрејте воду и чекајте да се восак отопи. То би требало да траје око 5 минута.

2. Папирну шољицу за кафу добро очистите и обришите и проверите да је потпуно сува. Кафу замотајте у папирни убрус и добро је исцедите. Фитиљ поставите на средину шољице, а затим на дно додајте кафу.

Фото: Депозит

3. Пола отопљеног воска посипајте по кафи и оставите 20-ак минута да се стврдне.

4. Део воска искористите пак за стварање другог слоја свеће. Али прво га охладите, а затим помешајте са кафом. Немојте да искористите сав преостали восак, јер ће бити потребан још један слој.

Прочитајте још: Чекао 31 годину да опет види "НАЈРЕЂУ" животињу на свету (ФОТО)

5. Остатак воска још једном отопите на исти начин, како је горе описано, а затим га нанесите у шољицу, као трећи слој. Наравно, пазите да не прекријете њиме цео фитиљ.

6. Оставите свећу да се добро охлади, и то барем 1 сат.

7. Маказама прережите папирну шољицу и извадите свећу из ње.

8. Твоја свећа је спремна за употребу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.