Oglas
· · Komentari: 0
MAŠTOVITO

MIRIS OMILJENOG NAPITKA: Napravite sami ukrasnu svećicu od kafe

Za topao miris doma

1605192711_Depositphotos_286305538_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Papirnu šoljicu za kafu dobro očistite i obrišite i proverite da li je potpuno suva. Zrna kafe zamotaj u papirni ubrus, pa ih dobro iscedite.

Osim za razbuđivanje, kafa će vam odlično poslužiti i za izradu mirisne sveće.

Potrebni sastojci:

  • Mala papirna šoljica za kafu
  • 1-2 kašike iskorišćene kafe
  • Papirni ubrus
  • 1 šoljica voska
  • Fitilj
  • Makaze
  • Mali lonac
  • Mala metalna ili staklena činija za mešanje.

Pročitajte još: Može se napraviti čak i NOVČANIK! 10 trikova kako da iskoristite izolir traku

Postupak:

1. Dodajte 1 šoljicu voska u metalnu ili staklenu činiju, a zatim ga stavite iznad malog lonca, koji je do pola ispunjen vodom. Zagrejte vodu i čekajte da se vosak otopi. To bi trebalo da traje oko 5 minuta.

2. Papirnu šoljicu za kafu dobro očistite i obrišite i proverite da je potpuno suva. Kafu zamotajte u papirni ubrus i dobro je iscedite. Fitilj postavite na sredinu šoljice, a zatim na dno dodajte kafu.

Foto: Depozit

3. Pola otopljenog voska posipajte po kafi i ostavite 20-ak minuta da se stvrdne.

4. Deo voska iskoristite pak za stvaranje drugog sloja sveće. Ali prvo ga ohladite, a zatim pomešajte sa kafom. Nemojte da iskoristite sav preostali vosak, jer će biti potreban još jedan sloj.

Pročitajte još: Čekao 31 godinu da opet vidi "NAJREĐU" životinju na svetu (FOTO)

5. Ostatak voska još jednom otopite na isti način, kako je gore opisano, a zatim ga nanesite u šoljicu, kao treći sloj. Naravno, pazite da ne prekrijete njime ceo fitilj.

6. Ostavite sveću da se dobro ohladi, i to barem 1 sat.

7. Makazama prerežite papirnu šoljicu i izvadite sveću iz nje.

8. Tvoja sveća je spremna za upotrebu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas