· · Коментари: 0

"Млако, слабашно или јако": Стисак руке открива ваш карактер

Како на послу, тако и у свакодневним приватним контактима, битан је први утисак. То су потврдила и многа истраживања, којима је установљено и колико је важан стисак руке.

1670240117_rukovanje.jpg
Фото: Схуттерстоцк

 Захваљујући њему, можете да “паднете” на тесту код потенцијалног послодавца, али и да добијете упослење. Толико је моћан!

Прочитајте још: Тест који може да покаже да ли вас други виде као симпатичну особу: Да ли се проналазите?

Наиме, ако вам је руковање “млако”, односно стисак слабашан, особа преко пута вас ће закључити да вам је такав и карактер, што у старту умањује шансе да се наметнете. Међутим, не ваља ни претеривати са јачином стиска. Стегнете ли некога тако јако да чак осети бол у руци, оставићете утисак особе која на тај начин жели да надомести неки недостатак.

Шта се онда саветује?

Наступите самоуверено. Рукујте се умереном јачином, уз контакт очима, осмех, исправљених рамена... На тај начин ћете оставити утисак позитивне особе вредне поштовања. А ако нисте сигурни у то какав вам је стисак руке, да ли треба да га ојачате или мало опустите, најбоље је да га испробате на блиским особама. Оне ће вам објективно рећи да ли сте овладали овом вештином или на њој треба да порадите.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.