· · Komentari: 0

"Mlako, slabašno ili jako": Stisak ruke otkriva vaš karakter

Kako na poslu, tako i u svakodnevnim privatnim kontaktima, bitan je prvi utisak. To su potvrdila i mnoga istraživanja, kojima je ustanovljeno i koliko je važan stisak ruke.

1670240117_rukovanje.jpg
Foto: Shutterstock

 Zahvaljujući njemu, možete da “padnete” na testu kod potencijalnog poslodavca, ali i da dobijete uposlenje. Toliko je moćan!

Pročitajte još: Test koji može da pokaže da li vas drugi vide kao simpatičnu osobu: Da li se pronalazite?

Naime, ako vam je rukovanje “mlako”, odnosno stisak slabašan, osoba preko puta vas će zaključiti da vam je takav i karakter, što u startu umanjuje šanse da se nametnete. Međutim, ne valja ni preterivati sa jačinom stiska. Stegnete li nekoga tako jako da čak oseti bol u ruci, ostavićete utisak osobe koja na taj način želi da nadomesti neki nedostatak.

Šta se onda savetuje?

Nastupite samouvereno. Rukujte se umerenom jačinom, uz kontakt očima, osmeh, ispravljenih ramena... Na taj način ćete ostaviti utisak pozitivne osobe vredne poštovanja. A ako niste sigurni u to kakav vam je stisak ruke, da li treba da ga ojačate ili malo opustite, najbolje je da ga isprobate na bliskim osobama. One će vam objektivno reći da li ste ovladali ovom veštinom ili na njoj treba da poradite.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.