Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најтрагичнија краљевска породица на свету: Верује се да носе старо проклетство

У стопу их прате несреће и трагедије

1684571578_profimedia-0695670188.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Након што су фотографије ње у сузама на властитом венчању обишле свет, а нарочито након што се на бројним фотографијама појављује све снужденија, принцеза Шарлен од Монака брзо је стекла титулу 'најтужније принцезе'. Пуно се и последњих две године причало и писало о њеном браку с принцем Албертом и о томе како наводно Шарлен силно жели да побегне од супруга, а поново се почело спомињати и наводно проклетство породице Грималди.

Неки тврде да проклетство датира још из 1297. кад је први Грималди, Франческо Злобни, преварио бранитеље кнежевине прерушивши се у редовника само да би их убио. Други пак тврде да их је проклела вештица коју је неко од Грималдијевих отео или силовао.

‘Грималди никад неће имати среће у браку’, наводно је гласила њена клетва.

Веровали у проклетства или не, чињеница је да се брак Албертовог оца, принца Раиниера и холивудске легенде Грејс Кели завршио њеном трагичном смрћу, а нису једини који нису имали среће.

Даилy Маил се присетио свих трагичних бракова породице Грималди.

Три брака принцезе Каролине

Љубавни живот принцезе Каролине био је препун туге. Најстарије дете Грејс Кели и принца Раиниера, принцеза Царолин, удавала се три пута, а један од њених бракова завршио је смрћу супруга.

Док је студирала на Сорбони упознала је француског плејбоја Филипеаи Хунота. Иако њени родитељи 17 година старијег младожењу за своју 21-годишњу кћи нису одобравали, удала се за њега. Брак им је потрајао само две године.

1983., годину дана након мајчине смрти, Каролин је нову љубав пронашла у Стефану Касикархију, сину италијанског бизнисмена. Како њен први брак још није био поништен, венчали су се на цивилној церемонији, а заједно су добили троје деце-Андреу, Пјера и Шарлоту.

 

Њихову је срећу прекинула трагедија кад је Стефано преминуо са само 30 година у несрећи на броду 1990. године. Наводно је то била задња трка у којој је планирао да учествује.

Каролин је била у Паризу кад је чула вести, а њихова деца су имала само шест, четири и три године.

Трећи пут Каролин се удала 1999. за принца Ернста-Аугуста од Хановера, даљњег рођака краљице Елизабете, а шест месеци касније родила је њихову кћи принцезу Александру.

 

Но, ни ту није било среће. Само неколико дана након смрти њеног оца принца Раиниера 2005. сазнало се да је њен супруг у болници и да је у коми.

Доктори су открили да је у животној опасности због проблема с гуштерачом. Успешно се опоравио, но развели су се 2009. Каролин која сад има 66 година није се поново удавала.

Љубавни живот принцезе Стефани

17-годишња принцеза Стефани била је једини други путник у аутомобилу у којем је погинула њена мајка. Она сама је претрпела озбиљне повреде, а јако је пропатила након мајчине смрти. Чак су колале оптужбе да је управо она возила у тренутку несреће.

Стефани се сматра бунтовницом у породици, а њен је турбулентни љубавни живот наводно доводио њеног оца Принца Раиниера до лудила.

Принцеза, која се окушала у моделингу и певању, повезивали су с низом славних љубавника попут Роба Лоwеа, Јеана-Цлаудеа Ван Даммеа и бившег голмана Манцхестер Унитеда, Фабиена Бартхеза.

1991. ушла је у везу са својим бившим телохранитељем, Данијелом Дукруетом, а пре него што су се 1995. венчали, добили су двоје ванбрачне деце.

Брак је издржао једва годину дана пре него што је њен супруг ухваћен с другом женом.

 

1998. Стефани је родила кћи Камил, али њено је рођење изазвало контроверзе јер принцеза није хтела да открије ко је отац. Због тога Камил није укључена у наследни ред за монашки престо, за разлику од свог брата Луиса+ и сестре Паулине.

Ками је на друштвеним мрежама открила да јој је отац бивши члан осигурања у палати Јеан Раyмонд Готтлиеб, но иако носи његово презиме, његово име није уписано у њен родни лист и Стефани никад није званично потврдила да је он Камилин отац.

2001. Стефани је побегла с тренером слонова, повевши са собом и своје троје деце, но та веза се брзо завршила, а две године касније се удала за циркуског акробатау Аданса Лопеза Переса, који је од ње млађи две године. Венчали су се у тајности, а церемонији нису присуствовали ни њен брат принц Алберт ни сестра принцеза Каролин. Развели су се након 10 месеци.

Брак принца Алберта и принцезе Шарлен

Принц Алберт је дуго био на гласу као нежења и добро су познате његове бројне авантуре и двоје ванбрачне деце. До 50. године се није женио нити имао озбиљну везу коју би признао у јавности.

2000-их је упознао јужноафричку олимпијску пливачицу Шарлен Витсток која је од њега млађа 20 година. Везу су започели брзо након упознавања, но као пар се у јавности нису показали до 2006.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas