Oglas
· · Komentari: 0

Najtragičnija kraljevska porodica na svetu: Veruje se da nose staro prokletstvo

U stopu ih prate nesreće i tragedije

1684571578_profimedia-0695670188.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Nakon što su fotografije nje u suzama na vlastitom venčanju obišle svet, a naročito nakon što se na brojnim fotografijama pojavljuje sve snuždenija, princeza Šarlen od Monaka brzo je stekla titulu 'najtužnije princeze'. Puno se i poslednjih dve godine pričalo i pisalo o njenom braku s princem Albertom i o tome kako navodno Šarlen silno želi da pobegne od supruga, a ponovo se počelo spominjati i navodno prokletstvo porodice Grimaldi.

Neki tvrde da prokletstvo datira još iz 1297. kad je prvi Grimaldi, Frančesko Zlobni, prevario branitelje kneževine prerušivši se u redovnika samo da bi ih ubio. Drugi pak tvrde da ih je proklela veštica koju je neko od Grimaldijevih oteo ili silovao.

‘Grimaldi nikad neće imati sreće u braku’, navodno je glasila njena kletva.

Verovali u prokletstva ili ne, činjenica je da se brak Albertovog oca, princa Rainiera i holivudske legende Grejs Keli završio njenom tragičnom smrću, a nisu jedini koji nisu imali sreće.

Daily Mail se prisetio svih tragičnih brakova porodice Grimaldi.

Tri braka princeze Karoline

LJubavni život princeze Karoline bio je prepun tuge. Najstarije dete Grejs Keli i princa Rainiera, princeza Carolin, udavala se tri puta, a jedan od njenih brakova završio je smrću supruga.

Dok je studirala na Sorboni upoznala je francuskog plejboja Filipeai Hunota. Iako njeni roditelji 17 godina starijeg mladoženju za svoju 21-godišnju kći nisu odobravali, udala se za njega. Brak im je potrajao samo dve godine.

1983., godinu dana nakon majčine smrti, Karolin je novu ljubav pronašla u Stefanu Kasikarhiju, sinu italijanskog biznismena. Kako njen prvi brak još nije bio poništen, venčali su se na civilnoj ceremoniji, a zajedno su dobili troje dece-Andreu, Pjera i Šarlotu.

 

NJihovu je sreću prekinula tragedija kad je Stefano preminuo sa samo 30 godina u nesreći na brodu 1990. godine. Navodno je to bila zadnja trka u kojoj je planirao da učestvuje.

Karolin je bila u Parizu kad je čula vesti, a njihova deca su imala samo šest, četiri i tri godine.

Treći put Karolin se udala 1999. za princa Ernsta-Augusta od Hanovera, daljnjeg rođaka kraljice Elizabete, a šest meseci kasnije rodila je njihovu kći princezu Aleksandru.

 

No, ni tu nije bilo sreće. Samo nekoliko dana nakon smrti njenog oca princa Rainiera 2005. saznalo se da je njen suprug u bolnici i da je u komi.

Doktori su otkrili da je u životnoj opasnosti zbog problema s gušteračom. Uspešno se oporavio, no razveli su se 2009. Karolin koja sad ima 66 godina nije se ponovo udavala.

LJubavni život princeze Stefani

17-godišnja princeza Stefani bila je jedini drugi putnik u automobilu u kojem je poginula njena majka. Ona sama je pretrpela ozbiljne povrede, a jako je propatila nakon majčine smrti. Čak su kolale optužbe da je upravo ona vozila u trenutku nesreće.

Stefani se smatra buntovnicom u porodici, a njen je turbulentni ljubavni život navodno dovodio njenog oca Princa Rainiera do ludila.

Princeza, koja se okušala u modelingu i pevanju, povezivali su s nizom slavnih ljubavnika poput Roba Lowea, Jeana-Claudea Van Dammea i bivšeg golmana Manchester Uniteda, Fabiena Bartheza.

1991. ušla je u vezu sa svojim bivšim telohraniteljem, Danijelom Dukruetom, a pre nego što su se 1995. venčali, dobili su dvoje vanbračne dece.

Brak je izdržao jedva godinu dana pre nego što je njen suprug uhvaćen s drugom ženom.

 

1998. Stefani je rodila kći Kamil, ali njeno je rođenje izazvalo kontroverze jer princeza nije htela da otkrije ko je otac. Zbog toga Kamil nije uključena u nasledni red za monaški presto, za razliku od svog brata Luisa+ i sestre Pauline.

Kami je na društvenim mrežama otkrila da joj je otac bivši član osiguranja u palati Jean Raymond Gottlieb, no iako nosi njegovo prezime, njegovo ime nije upisano u njen rodni list i Stefani nikad nije zvanično potvrdila da je on Kamilin otac.

2001. Stefani je pobegla s trenerom slonova, povevši sa sobom i svoje troje dece, no ta veza se brzo završila, a dve godine kasnije se udala za cirkuskog akrobatau Adansa Lopeza Peresa, koji je od nje mlađi dve godine. Venčali su se u tajnosti, a ceremoniji nisu prisustvovali ni njen brat princ Albert ni sestra princeza Karolin. Razveli su se nakon 10 meseci.

Brak princa Alberta i princeze Šarlen

Princ Albert je dugo bio na glasu kao neženja i dobro su poznate njegove brojne avanture i dvoje vanbračne dece. Do 50. godine se nije ženio niti imao ozbiljnu vezu koju bi priznao u javnosti.

2000-ih je upoznao južnoafričku olimpijsku plivačicu Šarlen Vitstok koja je od njega mlađa 20 godina. Vezu su započeli brzo nakon upoznavanja, no kao par se u javnosti nisu pokazali do 2006.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas