Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Шта значи када вам ПТИЦА уђе у кућу или слети на прозор?

Сва сујеверја везана за птице

1694511698_shutterstock_1504342100.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Сујеверја и тумачења најразличитијих симбола и знакова никада нису престали да да буду популарни у нашем народу.

Људи, од када је света и века, воле да тумаче одређене појаве и да се специјализују у разне врсте предвиђања. Данас вам доносимо разна тумачења која се односе на птице.

Неки тумачи верују да ако птица покуца на стакло вашег прозора, онда је ово лош знак, али ако је голуб улетео у собу, то може значити и смрт и ускоро стечену срећу.

Уколико сте видели голуба на прозорској дасци, ово значи приступ врло важним вестима, исто се односи и на ластавицу. Можда је главна сврха овог догађаја да вас упозори на нешто што ће се догодити како бисте били спремни.

Ако вам се птица укакила на одећи, немојте се узрујавати, јер ово може бити весник велике среће.

Појава роде у вашем видном пољу је знак за рођење бебе.

На вашем балкону се појавило гнездо голубова – биће среће у вашем животу, а ако су и они положили два јаја у гнездо, срећи неће бити краја.

Ако је птица ударила у прозор, тада би требало да очекујете ​​госте, бучну гозбу. Ако се није само ударила, већ закуцала – то значи да стижу вести из далека, преноси Нови.ба.

Птице могу улетети у кућу кроз отворени прозор. Тада се припремите за непријатне вести о смрти некога вама блиског.

Да ли је птичица ударила у стакло на балкону или села на прозорску даску? Врло брзо ћете имати непредвиђено расипање новца.

Птица која је угинула на нечијем венчању обећава лош брак или развод који ће се ускоро догодити. Код куће не можете држати ниједну дивљу птицу, осим голуба, јер остале привлачи несрећа, патња.

Док ходате, не заборавите да подигнете главу горе да погледате да ли јато кружи изнад вас. Тада морате очекивати ​​непосредну болест. Ако постоји само једна птица, чувајте се издаје или издаје вољених. Ако су птице, прелећући вас, нагло промениле смер лета, то значи да се у близини крије нека опасност. Видети мртву птицу на путу кући значи да ће вам ускоро доћи несрећа.

Следите смер лета птица

Ако је птица обишла собу летећи и излазећи из ње – ово је за поруку. Ако птица, која је завршила у вашем стану, имала влас травке, успут ће се догодити врло добар догађај, у овом случају неће бити сувишно ако нахраните носиоца добрих вести.

Птица је видљива изнад крова или стално лети уоколо је знак за болест код некога из породице. Ако птица увек лебди над станом, требало би да будете изузетно опрезни у односима с пријатељима, можете бити издани, то је утолико истинитије ако птица грабљивица лебди над кућом.

Видите птице како лете поред ваше куће, али одједном промене смер врло оштро – у овом случају будите опрезни јер је ово знак предстојеће опасности.

Јато птица јури далеко од земље – дан ће бити врхунски добар, све ће се остварити, али ако, напротив, будете могли остати код куће, сав ваш труд ће бити бескористан.

Сујеверја о различитим птицама

Много је птица, а свака има своја празновјерја и предзнаке.

Видети летећу роду је добар знак.

Птица гради гнездо – благостање у породици.

Ако је изненада детлић улетео у двориште и покуцао на дрво – то значи невољу.

Птица седи на балкону – пронаћи ћете одговор на важно питање.

Ластавица бије кроз прозор – стижу добре вести.

Врапци су одлетели до неудате девојке на прозору – биће венчања.

Вране прелећу кућу и оглашавају се – знак за болест.

Пронаћи пилиће који су испала из гнезда – биће непотребних проблема.

Птица је седела на глави – долази се до брзе зараде.

Ластавице су се гнездиле на балкону – знак за срећу.

Шта урадити када птица лети?

Наши преци нису само приметили како је понашање птица повезано с надолазећим догађајима, већ су и развили методе решавања негативности. Дакле, птица која је случајно ушла у собу не може се ухватити. Она се већ свакако боји.

Отворите прозор и пустите пернатог госта да се склони, а онда реците: „Ходајте слободно, али не долазите к мени!“

Ако знак обећава невоље, оперите прозор светом водом и завежите црвену траку за оквир. Кажу да ће ово помоћи у уклањању несреће. И боље је спријатељити се с птицама, нахранити их, тада ће оне донети само радост, а не уплашити негативним предвиђањима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas