Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВРЕМЕНСКЕ РАЗЛИКЕ

Не заборавите да ПОМЕРИТЕ КАЗАЉКЕ на сату! Ево решења дилеме да ли спавамо дуже или краће

Ноћас почиње летње рачунање времена...

1648315523_the-eleventh-hour-g9196ec565_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Летње рачунање времена почиње ноћас, односно у недељу, 27. марта у два часа ујутру, када часовник треба померити за један сат унапред, тако да се од тог тренутка рачуна да је три сата ујутру, саопштила је Дирекција за мере и драгоцене метале.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Наредно померање часовника следи 30. октобра, када Закон о рачунању времена за 2022. годину прописује повратак на зимско рачунање времена.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Према саветима лекара и стручњака, у ноћи померања сата добро је ићи на спавање спавати раније или следећи дана одспавати дуже да би се надокнадило изгубљено време.  Лош сан утиче и на имунитет, па треба припазити на унос здравијих намирница.

Прочитајте још: Музика током тренинга: Да ли нам заиста помаже да вежбамо боље?

Здрав сан може да поремети коришћење електронских уређаја, па избегавајте пре спавања да гледате ТВ или користите мобилни телефон. Такође, смањите количину кафе коју иначе пијете.

Поступно мењајте ритам, па неколико дана пре промене крените на спавање 15 минута раније и будите се 15 минута раније. Имајте на уму да је одраслима потребно најмање седам сати сна.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas