Oglas
· · Komentari: 0
VREMENSKE RAZLIKE

Ne zaboravite da POMERITE KAZALJKE na satu! Evo rešenja dileme da li spavamo duže ili kraće

Noćas počinje letnje računanje vremena...

1648315523_the-eleventh-hour-g9196ec565_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Letnje računanje vremena počinje noćas, odnosno u nedelju, 27. marta u dva časa ujutru, kada časovnik treba pomeriti za jedan sat unapred, tako da se od tog trenutka računa da je tri sata ujutru, saopštila je Direkcija za mere i dragocene metale.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Naredno pomeranje časovnika sledi 30. oktobra, kada Zakon o računanju vremena za 2022. godinu propisuje povratak na zimsko računanje vremena.

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Prema savetima lekara i stručnjaka, u noći pomeranja sata dobro je ići na spavanje spavati ranije ili sledeći dana odspavati duže da bi se nadoknadilo izgubljeno vreme.  Loš san utiče i na imunitet, pa treba pripaziti na unos zdravijih namirnica.

Pročitajte još: Muzika tokom treninga: Da li nam zaista pomaže da vežbamo bolje?

Zdrav san može da poremeti korišćenje elektronskih uređaja, pa izbegavajte pre spavanja da gledate TV ili koristite mobilni telefon. Takođe, smanjite količinu kafe koju inače pijete.

Postupno menjajte ritam, pa nekoliko dana pre promene krenite na spavanje 15 minuta ranije i budite se 15 minuta ranije. Imajte na umu da je odraslima potrebno najmanje sedam sati sna.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas