Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Осам знакова одају МЕНТАЛНО ЈАКУ И АУТЕНТИЧНУ ОСОБУ: Колико особина са списка препознајете код себе?

Често се дешава да оне ментално јаке особе нису свесне својих квалитета

1687596016_jakaoso.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Храброст и самопоуздање, два главна атрибута некога ко поседује снажну, аутентичну личност. Када смо своји, аутентични и верни својој природи, а истовремено радимо на менталној снази, лакше се суочавамо са изазовима и креирамо живот какав желимо.

Проверите да ли имате ових 8 особина - ако себе у њима проналазите, онда сте аутентично ментално јака личност:

1. Мудро бирате своје пријатеље

Прилично сте избирљиви када су у питању људи око вас. Окружујете се људима који су добри, позитивни су и вођени властитим циљевима, а не туђим животима. Ви пријатељство схватате озбиљно - бирате да задржите људе који су позитивни, лојални и који вас подржавају.

2. Не тражите пажњу

Свака особа је јединствена и за вас постоје важније ствари у животу од тога да се трудите да се некоме свидите. Од тога посебно одустајете ако морате да представљате себе да сте неко други. Најважније је да волите себе, не на егоистичан начин, већ на начин да чините добро за себе и трудите се да будете бољи.

3. Не тражите одобрење других

Када имате јаку личност, схватате да вам није потребно одобрање других људи. Ослањате се на себе и тежите својим сновима, не дозвољавате да вас саботирања и критике других спречавају у напредовању.

4. Неосетљивост и недостатак емпатије вас одбијају

Бити љубазан је природно стање ума за вас, настојите да помогнете другима да виде своју вредност и волите да оснажујете оне око себе. У животу немате места за оне људе који немају саосећања.

5. Избегавате "празне" разговоре

Желите да се укључите у невероватан, информативни разговор, учење оснажује душу. Схватили сте да мале разговоре не чине ништа осим што одузимају драгоцено време, тако да сте увек ти који почињу да причају о стварима које други често избегавају.

6. Ви сте заиста добар слушалац

Схватили сте да су једна од ствари које овом свету највише требају људи који слушају. Када слушате, отварате нове начине комуникације између особе која говори и онога који слуша. То ствара нову везу између људи. Када слушате учите!

7. Немате времена за лоше изговоре

Волите да будете окружени људима који ће да се посвете, активирају, а не онима који се на све жале, али ништа не чине. И за то нечињење спремни суд а наброје списак разних изговора.

8. Неустрашиви сте

И на крају, једна од најнепобитнијих особина некога ко има јаку личност је да сте неустрашиви. Рођени сте да водите и спремни сте да живите како желите, не марите за мишљења других и безумне разговоре пуне трачева. Гледате на живот и све његове нијансе као на изазове и не престајете све док сваку авантуру не освојите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas