Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
живот

Ова 3 ПИТАЊА БИЛ ГЕЈТС поставља себи сваке године и то би требало сви да применимо

Сви ми имамо своје начине мерења успеха у животу и они се неретко мењају током живота.

1596020848_bil-2.jpg
Фото: Принтсцреен/Yоу Тубе/ Билл Гатес
Oglas

За једног од најбогатијих људи на свету, Бил Гејтса, то је „процена његовог личног и пословног живота на крају године“. „Неки мисле да је то банално, али мени се свиђа“, написао је суоснивач Мајкрософта 2018. године на блогу.

Прочитајте још: ТРИ ГРАЦИЈЕ НА ОБАЛИ ЦРВЕНОГ МОРА: Луксуз с укусом истока, водена магија или рај за одрасле (ФОТО)

Гејтс је такође приметио да је данас његова процена много другачија него што је то био случај у његовим двадесетима. „Тада би се за процену на крају године постављало само једно питање: Да ли Мајкрософт софтвер остварио снове корисника?“ написао је.

Наравно, Гејтс још увек оцењује квалитет свог рада, али поставља и читав низ других питања о свом животу. „Та питања би ми била смешна са 25 година, али како постајем старији, она имају много више смисла.”

Прочитајте још: СЕДАМ животних лекција из АНЕ КАРЕЊИНЕ које можемо и данас да применимо

1. „Да ли сам посветио довољно времена својој породици”?

Новац може да вам купи многе ствари, али вам не може купити додатан минут у дану. Чак и у данима када има највише посла Гејтс проводи време са својом породицом. Са својом супругом Мелиндом има ритуал гледања серија, па чак и када су у различитим градовима обоје гледају исту епизоду и касније разговарају о њој.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

И рецентлy виситед @харвард то леарн море абоут роботицс ресеарцх. И саw соме сурприсинг инвентионс тхат цхалленге wхат wе тхинк оф ас роботс. И wоре оне робот лике а глове. Анотхер yоу цоулд пулл он лике а паир оф пантс. Тхесе инцредибле цреатионс аре поwерфул еxамплес оф тхе еxцитинг инноватион ундерwаy ин тхе фиелд оф роботицс. Yоу цан реад море абоут тхем он мy блог (линк ин био).

А пост схаред бy Билл Гатес (@тхисисбиллгатес) он

Прочитајте још: Прича овог дечака РАСПЛАКАЛА је милионе људи широм света (ВИДЕО)

2. „Да ли сам научио довољно нових ствари”?

Гејтс је одувек имао велику жељу за учењем. У интервјуу за Њујорк тајмс Бил је једном приликом открио да чита 50 књига годишње. Поред тога воли да посећује нова места, упознаје научнике и гледа научни програм преко интернета.

3. „Да ли сам успео да развијем неко ново пријатељство и оснажим старо?

„За мене је најважније да будем такав пријатељ другима каквог бих пожелео себи самом”, сматра Гејтс и додаје да наше пријатељске везе и то колико смо срећни у њима имају снажан утицај на наше здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas