· · Коментари: 0
психологија

Ових 5 суптилних знакова кажу да вас неко не воли

Ако нисте сигурни шта нека особа мисли о вама, а не устручавате се да је питате, то ипак можете открити на основу њеног говора тела.

1615823199_Depositphotos_24652881_s-2019.jpg
Фото: Депосит

У наредним редовима ћемо вам открити који суптилни знакови у понашању вашег саговорника, било да су они вербални или невербални, показују да он баш није радостан што проводи време с вама.

Прочитајте још: Како се пише: На жалост или нажалост, у ствари или уствари?

Чешкање врата

Чешкање врата сигнализира незаинтересованост вашег саговорника за оно што имате да кажете. Оно такође показује да особа с којом разговарате не верује у то што јој говорите.

Држање дистанце

Негледање саговорника у очи
Ово је најочигледнији знак да имате посла са особом која би радије била било где другде него сада ту са вама. Избегавање контакта очима током разговора такође може да значи да ваш саговорник нешто крије од вас.

У време пре корона вируса држање дистанце је било јасан сигнал да особа с којом проводите време не жели да постанете блиски, у било ком смислу. Најчешће се препознаје када се ваш саговорник помери корак уназад у случају да му се приближите да му нешто кажете у поверењу, или устане са свог места ако седнете поред њега и шетка се лево десно док вас слуша.

Одговарање на питања једном речју или реченицом

Када сваки пут када особу поред себе питате нешто добијете кратак одговор, то је сигуран знак да она није заинтересована да настави конверзацију, а ни да проводи време с вама.

Прочитајте још: Зашто се каже "превртљив као март" и каква судбина чека децу рођену у овом месецу?

Лажан осмех

Није тешко открити лажан осмех код друге особе. Када се неко стварно смеје, њему су готово сви мишића лица активни, док код оних који се лажно осмехују, само су уста развучена у кез.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.