Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово је поза у којој треба да спавате како вам не би било вруће: Спавајте квалитетно и док трају тропске ноћи (ФОТО)

Стручњаци препоручују да спавате у овом положају

1658561926_sea-4571938_960_720--1-.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Иако је по дану врућина често неподношљива, она може бити још и већи проблем ноћу. Ако се целу ноћ вртите по кревету тражећи најбољу позу за спавање и тражите најхладнији део јастука, стручњак за спавање Џејмс Лејнхард каже да постоји положај спавања у којем ћете бити мирнији по спарном времену, пише Мирор.

Положај спавања и те како може утицати на квалитет сна током врућих вечери, а стручњак саветује да избегавате спавање на стомаку, осим ако баш морате због здравља. Наиме спавање на стомаку може узроковати неправилно дисање и уопште немир, што никако није корисно за време топлог времена.

 

Прочитајте још: Сигурно их имате у свом дому: Шест ствари које спречавају прилив НОВЦА у ваш дом

Он тврди и да је положај у којем лежимо велики фактор којим можемо контролисати расхлађивање тела, а најбољи је, каже, положај који назива ‘сањар’; што значи лежање у полу-феталном положају.

– Ако се ноћу вртите и окрећете, откуцаји срца вам расту. Због тога вам је топлије јер више крви пумпа телом, тако да ће вам бити још топлије и кад је напољу превруће – објаснио је.

Рекао је и да је, из њиховог искуства, важно обезбедити удобност у кревету, као и намештати се у споменути положај јер је то најбољи начин да се ноћу одржи нижа телесна температура.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas