· · Komentari: 0

Ovo je poza u kojoj treba da spavate kako vam ne bi bilo vruće: Spavajte kvalitetno i dok traju tropske noći (FOTO)

Stručnjaci preporučuju da spavate u ovom položaju

1658561926_sea-4571938_960_720--1-.jpg
Foto: Pixabay

Iako je po danu vrućina često nepodnošljiva, ona može biti još i veći problem noću. Ako se celu noć vrtite po krevetu tražeći najbolju pozu za spavanje i tražite najhladniji deo jastuka, stručnjak za spavanje Džejms Lejnhard kaže da postoji položaj spavanja u kojem ćete biti mirniji po sparnom vremenu, piše Miror.

Položaj spavanja i te kako može uticati na kvalitet sna tokom vrućih večeri, a stručnjak savetuje da izbegavate spavanje na stomaku, osim ako baš morate zbog zdravlja. Naime spavanje na stomaku može uzrokovati nepravilno disanje i uopšte nemir, što nikako nije korisno za vreme toplog vremena.

 

Pročitajte još: Sigurno ih imate u svom domu: Šest stvari koje sprečavaju priliv NOVCA u vaš dom

On tvrdi i da je položaj u kojem ležimo veliki faktor kojim možemo kontrolisati rashlađivanje tela, a najbolji je, kaže, položaj koji naziva ‘sanjar’; što znači ležanje u polu-fetalnom položaju.

– Ako se noću vrtite i okrećete, otkucaji srca vam rastu. Zbog toga vam je toplije jer više krvi pumpa telom, tako da će vam biti još toplije i kad je napolju prevruće – objasnio je.

Rekao je i da je, iz njihovog iskustva, važno obezbediti udobnost u krevetu, kao i nameštati se u spomenuti položaj jer je to najbolji način da se noću održi niža telesna temperatura.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.