Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет положаја тела који упућују на несигурност и страх: Сваки покрет може да шаље поруку

Ако добро обратимо пажњу на положаје нашег тела у одређеним ситуацијама увидећемо да се невербалном комуникацијом много тога може рећи

1689694327_shutterstock_1559245526.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Наше тело може бити ефикасан алат дубљу и јаснију комуникацију. Гестови тела су такође наш најмоћнији инструмент за преношење нашег нивоа самопоуздања, начина размишљања и поруке коју желимо да пренесемо. Зашто? Више од половине људске комуникације одвија се невербално.

Ако желите да боље комуницрате са другима и да јасно пренесете своју поруку треба да побољшате и говор тела. Правилно држање говора, гестови, покрети тела, израз лица и контакт очима су кључ за остављање позитивног првог утиска.

5 гестова говора тела који остављају лош утисак

Прекрштање руку иза леђа

Ако прекрштате руке иза леђа док разговарате са неким, могли бисте невербално да оставите лош утисак на њих. Може изгледати као да покушавате да прекинете комуникацију или да изгледате прилично умишљено и ауторитативно (осим ако не желите да изгледате тако). Ово такође може да пренесе поруку да не верујете другој особи ни у оно што вам говори.

Психолози кажу да је прекрштање руку иза леђа током разговора начин да некоме кажете „нисам сигуран у вас“. У неким случајевима, ако држите обе руке чврсто стегните, може се протумачити да можда кријете истину када вам се поставите питање током разговора. Да, ако држите руке иза леђа једном руком чврсто стежући другу руку и погнутим раменима, то је знак фрустрације, љутње, нервозе и недостатка самопоуздања.

Додиривање лица

Додиривање лица усред разговора или интервјуа је гест који показује немоћ. Показујете знаке нервозе, анксиозности, недостатка контроле и самопоуздања. Да, додиривање лица током разговора је један од четири уобичајена покрета који одбијају људе. Ово такође показује да стално размишљате о нечему и показује да нисте присутни у тренутном разговору. Имајте на уму да је обично додиривање лица другог гест интимности и наклоности, али додиривање сопственог лица значи прикривање својих правих емоција. Такође се може схватити као да немате довољно знања или нисте спремни за ситуацију.

Испреплетени прсти

Иако многи људи мисле да спајање руку или испреплетени прсти дају моћан и ауторитативан изглед, истина је потпуно другачија. Склапање руку или испреплетени прсти током разговора одају утисак да сте узнемирени, нервозни, неодлучни, забринути и да вам недостаје самопоуздања. Ако наставите да стежете или ломите руке док нешто представљате или причате, то може значити да вам недостаје припрема. То је такође знак фрустрације, стреса и напетости. Што јаче стиснете руке или прсте, то више изгледате као неко ко је под стресом и највероватније се крије или није спреман.

Упирање прстом у некога/нешто

Многи људи би могли да упиру прстом да истакну своју изјаву или да укажу на нешто. Међутим, то НИЈЕ добар гест јер делује грубо и агресивно. Могло бои да испадне као да сте асертивни или да држите буквицу другој особи. Упирање прстом у некога такође може увредити другу особу. Упирање прстом у нешто се такође доживљава као недостатак манира. Ако кажипрстом покажете на некога, то сигнализира агресију.

Прекрштене ноге док стојите

Можда вам се чини да немате поверења у оно што имате да кажете. Ако једну ногу пребаците преко друге, онда то није баш најбољи став. Ово не само да вам одузима самопоуздање, већ и чини ваше речи мање моћним или ефикасним. Прекрштање ногу док причате или се представљате такође може изгледати као да се суздржавате, да сте уплашени или узнемирени. Овакво укрштање ногу се може приметити посебно у лифтовима када стојимо међу људима које не познајемо. Међутим, укрштање ногу усред разговора може изгледати као одбрамбени или затворен став.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas