Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕТ ПОКРЕТА ТЕЛА који остављају утисак сигурне особе: Није важно само шта говорите, него и како говорите

Самопоуздање је кључ сваког успеха, даје вам снагу, енергију и мотивацију

1677230578_shutterstock_1410209816.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када зрачите самопоуздањем, посебно током јавног говора или важних састанака, повећавају се шансе да остварите жељене резултате. У неким ситуацијама, чак и особе са високим самопоуздањем могу имати трему и помало изгубити контролу. У оваквим случајевима може значајно користити говор тела који одаје утисак да сте сигурни у себе, а чини да се и ви сами осећате самопоузданије.

Мотивациони говорник и лични тренер Дерриц Цхеw на свом Инстаграм налогу објавио је 5 покрета или положаја или тактика тела која одају утисак да зрачите самопоуздањем:

Контакт очима

Људи који немају са другима контакт очима изгледају уплашено, збуњено и одају утисак да им је непријатно. Уколико успоставите контакт очима са саговорником, деловаћете да сте искрени, поуздани и одважни.

Престаните да правите нервозне покрете

"Врпољење" је подсвесни начин да се осећате боље у изазовној ситуацији. Грицкање ноктију, пуцкетање прстима, љуљање на столици - све ово могу да буду знакови да сте забринути. Уколико приметите да ово радите, дубоко удахните, опустите се, освестите покрете, а затим престаните да их понављате како бисте деловали мање нервозно.

Осмех

Када на лицу иамте осмех, одмах делујете отвореније, зрачите лепом енергијом и делузјете приступачно. Уместо смркнутог лица, одмех показује да се осећате добро и да имате опуштено држање, а опустиће и друге и побољшати комуникацију.

Станите усправно

Немојте да наступате погнутих рамена, спуштене главе, погледа надоле или несигурног клацкања са једне на другу ногу. Нека вам постане свесна навика да забаците рамена уназад, стојите усправно и смиено, одајући стабилност и самопоуздање.

Поправите свој глас

Увек је важно шта говорите, али и како то говорите. Мрмљање, брзо причање, замуцкивање или понављање узречица може указивати на то да сте уплашени и несигурни. Говорите полако и сигурно, не плашите се да направите паузу када се збуните, размислите и наставите даље. У вашем гласу може се чути колико верујете у оно што говорите, освестите то.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas