Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
срећа

Пет токсичних мисли које нам блокирају живот: Да ли вам бар једна реченица пада на памет током дана?

Сами себи можемо да будемо најгори непријатељ

1653659209_pretty-girl-2110243_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Још у детињству усвајамо одређена негативна уверења, од родитеља, васпитача, учитеља, а кроз живот разним болима и негативностима допринесу и лажни пријатељи и погрешни партнери. Без обзира како су настале, негативне мисли се таложе у нашој глави, а то неповољно утиче на наш успех, животни пут, остварење жеља... Спречавају нас да будемо најболај верзија себе - она која у животу може баш све!

Ево који ставови нас највише спречавају да живимо боље:

1. "Нисам довољно добра"

Ово настаје из упрног поређења са другим људима. Заборављамо да је свако од нас индивидуа за себе, са својим успесима, потребама, могућностима. Често о другима стварамо и идеализоване слике које су заправо само наша илузија. Поређење са другима доноси само негативност, а једина особа са којом треба да се поредите сте ви сами.

Прочитајте још: Бивша љубав вам често долази у сан? Постоји више разлога зашто се то дешава

2. "Нећу бити срећан док..."

Уколико чекате да се нешто догоди - нови посао, пресељење, одрастање деце, путовање - да бисте били срећни, од ваше среће нећете пуно добити. Уколико срећу повезујете само са спољашњим искуствима, будите сигурни да ћете и када се деси оно што прижељкујете, пронаћи нешто ново што треба да се догоди да бисте били срећни. Срећа је изнутра, сада и овде!

3. "Прекасно је да се нешто промени."

Још једна илузија која нас тера да се држимо нечега над чим имамо моћ.Понекад је тешко ризиковати, али не можете знати шта ће се догодити ако не пробате, ако се не потрудите. Одустајање је слабост, а време никада није фактор који може да нас ограничава. Постоји изрека - "Никада није касно да сањате нови сан или испуните нови циљ."

4. "Још нисам спреман."

Нико није 100% сигуран у своје поступке, нико не може да зна шта ће бити сутра или за годину дана. Нико не зна пут до доброг живота, покривен је магловитим тајнама. Да бисте живели боље, мораћете неко време да прођете кроз маглу – са потпуним слепилом и великим сумњама да је овај пут прави. Можда и неће бити, али ћете из овога нешто научити.

Прочитајте још: Научници саветују: Ево у КОЈЕ време треба да одете на спавање у зависности од ваших година

5. "Немам времена."

Зашто мислите да ћете у будућности имати више времена? Уколико је ваш изговор да немате времена да остварите свој сан, циљ или оно што вас испуњава, то онда и није ваша истинска животна мисија!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas