· · Komentari: 0
sreća

Pet toksičnih misli koje nam blokiraju život: Da li vam bar jedna rečenica pada na pamet tokom dana?

Sami sebi možemo da budemo najgori neprijatelj

1653659209_pretty-girl-2110243_1280.jpg
Foto: Pixabay

Još u detinjstvu usvajamo određena negativna uverenja, od roditelja, vaspitača, učitelja, a kroz život raznim bolima i negativnostima doprinesu i lažni prijatelji i pogrešni partneri. Bez obzira kako su nastale, negativne misli se talože u našoj glavi, a to nepovoljno utiče na naš uspeh, životni put, ostvarenje želja... Sprečavaju nas da budemo najbolaj verzija sebe - ona koja u životu može baš sve!

Evo koji stavovi nas najviše sprečavaju da živimo bolje:

1. "Nisam dovoljno dobra"

Ovo nastaje iz uprnog poređenja sa drugim ljudima. Zaboravljamo da je svako od nas individua za sebe, sa svojim uspesima, potrebama, mogućnostima. Često o drugima stvaramo i idealizovane slike koje su zapravo samo naša iluzija. Poređenje sa drugima donosi samo negativnost, a jedina osoba sa kojom treba da se poredite ste vi sami.

Pročitajte još: Bivša ljubav vam često dolazi u san? Postoji više razloga zašto se to dešava

2. "Neću biti srećan dok..."

Ukoliko čekate da se nešto dogodi - novi posao, preseljenje, odrastanje dece, putovanje - da biste bili srećni, od vaše sreće nećete puno dobiti. Ukoliko sreću povezujete samo sa spoljašnjim iskustvima, budite sigurni da ćete i kada se desi ono što priželjkujete, pronaći nešto novo što treba da se dogodi da biste bili srećni. Sreća je iznutra, sada i ovde!

3. "Prekasno je da se nešto promeni."

Još jedna iluzija koja nas tera da se držimo nečega nad čim imamo moć.Ponekad je teško rizikovati, ali ne možete znati šta će se dogoditi ako ne probate, ako se ne potrudite. Odustajanje je slabost, a vreme nikada nije faktor koji može da nas ograničava. Postoji izreka - "Nikada nije kasno da sanjate novi san ili ispunite novi cilj."

4. "Još nisam spreman."

Niko nije 100% siguran u svoje postupke, niko ne može da zna šta će biti sutra ili za godinu dana. Niko ne zna put do dobrog života, pokriven je maglovitim tajnama. Da biste živeli bolje, moraćete neko vreme da prođete kroz maglu – sa potpunim slepilom i velikim sumnjama da je ovaj put pravi. Možda i neće biti, ali ćete iz ovoga nešto naučiti.

Pročitajte još: Naučnici savetuju: Evo u KOJE vreme treba da odete na spavanje u zavisnosti od vaših godina

5. "Nemam vremena."

Zašto mislite da ćete u budućnosti imati više vremena? Ukoliko je vaš izgovor da nemate vremena da ostvarite svoj san, cilj ili ono što vas ispunjava, to onda i nije vaša istinska životna misija!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.