Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет токсичних мислих којих треба да се ослободимо како бисмо били срећнији

Одустаните од ових токсичних уверења ако желите да будете срећнији!

1698049060_shutterstock_2349037849.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Најнапреднији суперкомпјутер на свету не може да дотакне ни делић процесорског капацитета мозга. Али, понекад се у уму појављују и негативне мислизбог којих чинимо необјашњиве ствари и доносимо одлуке за које знамо да нас неће одвести никуда.

Оне су непријатно, чак и узнемирујуће искуство, али само ако им дозволите да живе у вашем уму.

Када се ове мисли и уверења непрестано понављају, склони сте да им верујете. А ако се укорене, постају токсична уверења која вам више не дозвољавају да се развијате. Идентификујте своје и научите да их замените мислима љубави и уважавања.

1. "Нисам довољно добра"

Довољно добро за шта, тачно? За унапређење? За мужа? За успех?
То што немате нешто не значи да нисте довољно добри за то нешто. Запитајте се које су то биле ситуације у којима се нисте осећали довољно добро и промените сценарио у свом уму. Мислите да сте овде на Земљи да бисте живели леп живот и то значи да сте довољно добри за то.

2. "Мој живот је сувише тежак"

Живот вам може понудити многе изазове, али и много могућности. Претворите сваку тежину у праг који морате прећи ка својој срећи и видећете како ствари постају лакше.

3. "Не могу да верујем никоме"

Ово токсично уверење је скоро увек резултат тога што вас је дубоко повредио неко коме сте веровали. Запамтите да нису сви људи исти, а неки су чак и веома добри и заслужују ваше поверење.

4. "Прекасно је да пратим своје снове"

Дороти Девенхил Хирш, 89 година: најстарија особа која је путовала на Северни пол.
Гледис Барил, 92 године: најстарија особа која је завршила цео маратон.
Џејмс Ц. Ворен, са 87 година: најстарија особа која је добила пилотску дозволу.
Никад није касно!

5. "Не могу да се осећам испуњено док не постигнем/урадим..."

Ово је једно од оних ограничавајућих веровања прерушених у квалитет. Нема ништа лоше у томе што сте амбициозни. Ипак размислите да ли на свом путу ка успеху уживате и у лепим стварима које вам живот нуди? Не заборавите да је живот путовање.

У којим токсичним уверењима сте се нашли? Откријте које су то ствари које вас држе на месту и шта се крије иза њих, а затим направите промену која ће вас учинити срећнијим.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas