Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Питање које треба да поставите себи пре него што прихватите нови посао: Важно је за дугорочну срећу

Осећај када радите посао који волите носи са собом неизмерну радост, али не посложе се увек такве прилике

1676640477_shutterstock_389008924.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Док су претходне генерације наизглед биле поносне што су радиле за једну компанију и ретко кад мењале своју каријеру, млађе генерације у променама посла виде изазов. 

Међутим, шта би требало да знате пре него што се одлучите на корак промене каријере.

Промена посла

Ако мењате посао због недостатка испуњења, можда би било добро да обезбедите да нова прилика буде у складу са вашим циљевима и потребама. Проналажење смисла у послу је важно, а ако се стално осећате као да не достижете свој пуни потенцијал, фрустрација ће брзо расти. Зато би било добро да пре него што се дефинитивно одлучите за пормену посла, између осталог, поставите себи важно питање - "Да ли ћу бити узбуђен што ујутру устајем из кревета како бих отишао на посао?"

Ако сте се сваког јутра плашили свог будилника и негодовали због путовања до канцеларије, постоји велика шанса да сте дошли до тачке сагоревања и да не уживате у послу који радите док сте тамо.

Да би се повећало задовољство послом током дужег периода, избегавање сагоревања је важан фактор. Стално осећање као да "трчите без правца" ће неизбежно довести до тога да останете без горива или да одустанете. Како бисте избегли да се ово понови, распитајте се о томе које пројекте ћете преузети у овој новој улози. Запитајте се да ли они звуче узбудљиво. Колико ћете бити мотивисани да остварите ове циљеве? Што сте више узбуђени због посла који обављате, осећаћете се енергичније на крају дугог дана, а та енергија је оно што ће вас одржати.

Према клиници Мејо, многи фактори доприносе осећању менталног и физичког умора на послу. Међутим, губитак себе у свом послу и недостатак јасне визије онога на чему радите су водећи доприноси овим негативним емоцијама, преноси Тхе Лист. Много је лакше остати продуктиван и концентрисати се на тешке задатке када сте узбуђени да стигнете до циља. На крају крајева, кључно је познавање себе и онога шта ће вас мотивисати. Немојте се плашити да постављате питања и уверите се да је ваш следећи посао у складу са свим аспектима вашег живота.

БОНСУ ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas