· · Коментари: 0

Побољшајте квалитет живота: Решите се ових свакодневних навика које лоше утичу на психу

Промените свој живот избацивањем свакодневних лоших навика

1666527850_pexels-daniel-xavier-908602.jpg
Фото: Пеxелс

Ако нисте у потпуности задовољни својим животом, потребно је да нешто промените. То не морају бити крупне ствари и нагле промене, већ ситни кораци који ће постепено кренути да утичу на ваше расположење.

1. Не прескачите доручак

Стручњаци стално упозоравају да се доручак никако не прескаче. Почетак дана и први оброк је јако битан. Студије показују да деца која доручкују редовно праве много боље резултате у школи, нарочито у науци. Прескакање доручка може узроковатисмањење нивоа глукозе у крви, што негативно утиче на функционисање мозга.

2. Престаните да се жалите

Нажалост, већина људи скоро сву своју животну енергију троши на константно жаљење и примедбе. Међутим, тако привлачите негативну енергију и даље упадате узачарани круг. Не нервирајте се унапред и око ствари које не можете да промените.

3. Вода

Хидратација је веома важна, али и даље велики број људи пије испод два литра воде дневно. Међутим, људски мозак сачињен је 70-80% од воде. Поред тога, вода је одговорна за испоруку неопходних супстанци у мозак. Мозак делује најефикасније када нема Х2О.

4. Недостатак комуникације

Само 10 минута комуникације дневно повећава менталне способности. Уопште није неопходно да изађете и разговарате са првом особом коју видите, разговор са пријатељицом или рођаком путем телефона такође стимулише мозак. Неке студије су показале да људи који су усамљенији и социјално изоловани имају слабији имуни систем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.