Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Подигните ниво ЕНЕРГИЈЕ и разбудите се: Четири намирнице које вам у томе могу помоћи

Шта све, осим кафе, може да подигне ниво енергије током дана?

1688126538_razbudjivanje.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Постоје намирнице које могу да подигну ниво енергије боље од кофеина. Оне спадају у групу угљених хидрата, а богате су и влакнима.

Те намирнице се спорије варе и обезбеђују континуиран проток енергије у организму.

Ове четири намирнице ц́е вам помоц́и да одржите енергију током читавог дана:

Кокице

Кокице имају мало калорија, масти, шец́ера и натријума. Оне су добар антиоксиданс и могу да задовоље потребу за енергијом.

Кокице су намирница коју вец́ина воли, а конзумирају се саме или у комбинацији по жељи.

Банане

Банане су богате калијумом и помажу у одржавању потребне енергије.

Ако се у вашој исхрани налази ово укусно и здраво воц́е, обогатили сте јеловник храном која садржи много хранљивих материја неопходних за нормално функционисање организма.

Осим што позитивно утиче на здравље, банана може  да послужи као гориво за тренинг или извор енергије за обављање свакодневних задатака.

Путер од кикирикија

Ако вам недостаје енергије, путер од кикирикија је идеална храна за вас. Путер од кикирикија је добар извор протеина и влакана.

Не мења ниво шец́ера у крви и савршен је за губитак тежине. Конзумирање две кашике, два пута недељно може да помогне у процесу мршављења.

Слатки кромпир (батат)

Слатки кромпир или батат се конзумира у целом свету. Богат је влакнима и витаминима А и Ц, као и магнезијумом, гвожђем и калијумом.

Иако слатки кромпир има сладак укус, не садржи додатни шец́ер, преноси клиx.ба.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas