Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Поступци који одају: ШЕСТ знакова да се неко ПРЕТВАРА да је јака личност

Слабе особе нису тихе и смирене већ себи приписују карактеристике јаке личности

1668852800_Foto-Shutterstock-tuzna-zena.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Слаба особа није она која је тиха, смирена, повучена. Слаба особа није она која се брзо умори, чије срце је нежно и која је емотивно, такви људи су често неки од највећих хероја у нашем животу. Слаба особа је она која се претвара да је јака и тиме жели да докаже да је изнад других, успоставља лажан ауторитет, манифестује лажно самопоуздање, себи приписује карактеристике јаке личности и лидера без основа... Ово су људи који се у себи боре са одређеним несигурностима, а "лажна" снага коју особа сама намеће често може бити одлука и манипулатора.

Којих 6 знакова показују да се слаба особа претвара да је јака:

1. Пуно говори, али њени поступци су у супротности са речима. Мењају мишљења у зависности од околности, ставове у зависности од тога са ким говоре и шта желе да постигну. Што је већа разлика између речи и дела, то је особа слабија.

2. Стално коментаришу друге људе - Често имају судове о другим људима - да ли су довољно поштени, вредни, исправни... Фоксуирају се на слабости других, углавном како би побегли од сопствених слабости које су потиснули.

3. Одговорност за своје поступке приписују околностима и другим људима - Слаби су они људи који нису у стању да прихвате грешку и преузму одговорност за оно што су учинили. Склони су томе да окриве друге, ситуацију, атмосферу, да слажу... Покушаће максимално себе да оправдају, јер је свака грешка суочавање са њиховим слабостима.

Прочитајте још: Шта начин на који ПОЗИРАТЕ ЗА СЛИКУ ГОВОРИ О ВАМА? Стручњаци откривају шта поручујете другима на овај начин

4. Завидни људи су слаби - Оваква особа сматра да њој сви завиде, а заправо је често сама завидна када је реч о туђим успесима. Умањење туђег успеха "помаже" јој да се лакше суочи са својим неуспехом.

5. Преувеличавају своја достигнућа - Увек желе да преувеличају оно што су постигли и оставрили. Говоре о себи у суперлативу, имају потребуу да буду у центру пажње, што је одлика нарциса.

6. Прецењују себе - Слаби увек процењују себе споља, када се представљају другима, а изнутра могу бити несигурни. Често зависе од мишљења других људи око себе, па су спремни на много како би оставили добар утисак.

Особа која се суочава са оваквим слабостима у себи води борбе, па је јендо од водећих решенај консултација са стручним лицем у виду психолога или психотерапута.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas