Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пред њом је дрхтао и АЛ КАПОНЕ: Свако ко јој се замерио, био је ликвидиран - Убијала је из чистог хира!

Жена мафије

1642762630_ubica.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Маргарет Колинс, рођена 1900. године, већ као тинејџерка била је окружена згодним мушкарацима. У Њујорку је водила узбудљив живот, добро је знала да шармира човека до кога јој је стало, иако ју је у ствари насиље привлачило више од новца и љубави.

Прочитајте још: Разлог ће вас изненадити: Ево због чега Никола Тесла никада није јео ове намирнице

Волела је да носи пиштољ са собом, једва да се одвајала од њега. Лагање и дрскост били су њени заштитни знакови, захваљујући којима је ушла у типично мушки свет.

Маргарет је била импресионирана људима који су били немилосрдни и са мало тога за изгубити. Могла је да их натера да се лако заљубе, а сваки је страадао под мистериозним околностима или у великим пуцњавама. Донела је смрт скоро свима са којима се забављала.

Живела је како је волела. Бринета, плавуша, црвенокоса... Мењала је боју косе често као и мушкарце. Имала је јединствену способност да се камуфлира, као камелеон. Модно обучена, окићена скупим накитом, окружена луксузом као филмска звезда. Жена снажног карактера, бунтовне природе вођена жељом за слободом. Није ћутала и није се плашила да се петља са законом. Волела је да провоцира и била је склона насиљу. Водила је слободан живот, као и слободан сексуални живот. Савршена девојка за сваког гангстера.

Желела је да завлада светом мафије

Жеља да завлада светом мафије, који је био типичан за мушкарце је сваким даном бола све већа. Убрзо након мистериозне смрти њеног вереника, преселила се из Њујорка у Чикаго 1924.

Град је брзо растао, углавном због проституције и илегалне трговине алкохолом. Скривајући се, наставила је са ноћним животом - коцкање, проституција и крвави резултати. Несметан рад читавог механизма надгледали су гангстери обучени у најбоља одела - криминалци, комбинатори и корумпирани политичари. Чикашки илегални послови су били добри. За многе је организовани криминал био добра шанса за побољшање квалитета живота. Полако се рађала мафијашка престоница Америке. Супарничке банде, које су покретали придошлице са Старог континента: Ирци и Италијани, бориле су се за вођство у граду. Маргарет је бирала најјачег.

Чланови мафије су снажно веровали у сујеверје. Они у Чикагу су се уплашили „проклетства зелене столице”. Уплашио их је намештај у канцеларији полицајца Вилијама Шумејкера. Чврсто су веровали да ће свака испитана особа која седе на њу ускоро умрети. Ово се заиста догодило у неколико случајева. Столица пресвучена зеленом тканином није имала среће, као ни веза са прелепом Маргарет Колинс. Њен долазак у Чикаго довео је до још једну легенду о проклетству које ће ухватити сваког ко се повеже са лепом девојком.

Меги није требало дуго да пронађе срце достојно свог изабраника. Уплетала се са шверцером из банде са северне стране, Ирцем Џонијем Шихијем, познатим у његовој заједници као Денди Џек (Јасио Елегик). Пљачке, крађе, корупција, проституција - то су били домени 27-годишњег гангстера. Савршено се уклапао у барове и кафиће у којима је одзвањао модеран џез, а елегантне даме и господа са стилом плесали на плесном подију. Мег је волела оваква места. Често је била тамо, и тамо је често злоупотребљавала алкохол.

Када би јој проценти зујали у глави, узимала би коцкице леда и бацала их на музичаре. Волела је да гађа црвенокосе ако их има у клубу. Невероватна зависност од које није могла да се излечи. У чикашком ноћном клубу Рендез-Воус на 626 Диверсеи Паркваи, Денди Џек је открио да његова изабраница уме да буде провокативна, љубоморна, хистерична, са изузетно променљивим расположењима. Пијану Меги је предуго служио конобар. Требало је да јој донесе коцкице леда које је хтела да баци на музичаре. Он није дао. Узнемирен овом чињеницом, Денди Џек је упао у кухињу и тамо убио конобара. Пуцњава се озбиљно развила. Денди је убио полицајац. Тако се 7. децембра 1923. године завршила рођенданска забава на коју је Денди Џек позвао своју девојку.

После Џонија, Меги није дуго жалила. Џон Филипс, још један љубавник са везама са криминалним светом, појавио се на хоризонту. У лето 1924. године, после неколико месеци везе, млади мафијаш је одлучио да позове своју девојку у кафе Нортхерн Лигхтс у улици Бродвеј 6342. И овде се нашој дами није допао један од музичара. Филипсова интервенција завршила се пуцњавом. Преминуо је на лицу места од простралних рана. Ова смрт мора да је учинила Маргарет познатом. Људи су почели да примећују да сви које она сретне заврше на гробљу. Прозвали су је "пољубац смрти".

Није ју било брига шта други људи говоре о њој

Маргарет није било брига шта други кажу. Могла је да се похвали познанством са Дином О'Банионом, сином имиграната из Ирске, главним ривалом Џонија Торија и Ал Капонеа током бруталних ратова Чикагом 1920-их. Био је оснивач групе Нортх Сиде Ганг. Дотеран и одевен у стилу енглеског лорда импресионирао је Меги.

Бринуо се за Маргарет, због чега су многи веровали да имају аферу. Све у свему, тешко је рећи како је то заиста било. Колинс је била пријатељ са Виолом, са којом се О'Банион оженио 5. фебруара 1921. А пошто жене мафијаша обично нису стајале на путу својим мужевима, може се претпоставити да је Дино једноставно бринуо о пријатељици његове жене. Позивао ју је на заједничке вечери. Тако је било и у јесен 1924. године.

Мике Цароззо, Динова десна рука, придружио се забави, у пратњи своје партнерке. Једна од дама покренула је осетљиву тему. Радило се о пеху који је прогањао Мег, тачније њене партнере. Хиперактивна Маргарет није издржала, потукла се са дамама које су оплакивале њену судбину. После неког времена, господа су почела да бране своје даме, такође ударајући се песницама. После те вечери, Мике Цароззо је престао да ради са О'Банионом.

 

 

Неколико дана касније, десио се неуспешан покушај Царозза. Обрачун је окончан 10. новембра 1924. О'Банион је убијен у својој цвећари, добивши шест метака у главу, врат и груди. Маргарет је 13. новембра 1924. посматрала сахрану из даљине на гробљу Монт Кармел у Чикагу. Почеле су гласине да је елиминисала једног од најопаснијих чикашких мафијаша. Чак је и полиција открила ово, али није имала доказа о Колинсовом хапшењу.

Већ у децембру нашу госпођу је приметио 21-годишњи Ирвинг Шлиг, један од највећих шверцера у граду. Љубавници су брзо постали нераздвојни, а дечко се ругао док су се колеге кладиле колико ће живети. Имао је разлога да буде срећан, јер је идила са лепом девојком трајала изузетно дуго, све до 28. августа 1925. године, када је на периферији града пронађено тело са ранама од ватреног оружја. Било је то превише чак и за саму Мег. Почела је да верује у клетву која је висила над њом и њеним партнерима. Одлучила је да побегне у Синсинати. Тамо је упознала Дејвида Џеруса, који се потукао са двојицом гангстера у хотелу, а затим ... умро.

Црна удовица схватила је да где год да дође, сеје смрт. А ако је то случајност, боље да се врати у Чикаго. У граду који је тако добро познавала, Џони Филипс, трговац пивом, брзо јој је запео за око. Њен следећи пријатељ умро је након неколико месеци познанства од последица мафијашких нагодби.

Прочитајте још: Преживела је велике ТРАГЕДИЈЕ, борила се са депресијом, а онда се удала за 20 година млађег певача, који је волео до СМРТИ

Седам месеци након Ирвингове смрти, Маргарет је упознала Јуџина „Рајса“ Меклафлина. Двадесеттрогодишњи гангстер се специјализовао за отмицу и крађу накита . Испоставило се да је убио Ирвинга. Штампа је њушила ефикасније од полиције. Написала је праву серију о Колинсовој, у којој је открила да су се њени наредни љубавници испоставили као главни осумњичени за убиство претходних.

Била је чиста, јер њени трагови нису пронађени ни на једном оружју убиства. Полицији су недостајали докази да Маргарет стави иза решетака због саучесништва у убиствима. Можда је публицитет и сумње које су пале на Колинсову учинили да Сол Фелдман, њен следећи вереник, преживи. Успео је да побегне од проклетства. Упуцао га је полицајац док је покушавао да украде крзна, дуго се борио за живот. Током једне од вечери, у друштву пријатеља, разбио је флашу о Маргаретину главу. На овај начин је желео да понизи своју бившу партнерку. Успешно је то урадио. Маргарет Колинс је напустила Чикаго.

Прочитајте још: "ШАЛИЛА САМ СЕ ДА ИМАМ ТУМОР": Позната глумица о борби са опаком болешћу - открила која 2 симптома не смете да игноришете!

Наводно се удала 1943. и купила продавницу играчака. Нико не зна да ли је то истина. Нико не зна када и где је умрла.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas