Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕПОЗНАЈТЕ МАНИПУЛАТОРЕ: Три ствари које ће открити њихово право лице

Не дозволите да вам се увуку под кожу

1688129149_manipulacija.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Напад, приказивање себе као жртве и порицање догађаја је нешто што манипулатори одлично раде.

Уколико осећате да ваш однос са неком особом није баш добар, а можда не умете да објасните због чега и шта је то што вам проузрокује нелагоду, можда се ради о томе да имате сусрет са манипулатором.

Лајфкоуч Ана, објаснила је које су то најчешће ствари које манипулатори веома добро раде:

1. Поричу догађаје, околности, ситуације, да се ви питате јесте ли добро видели својим очима и чули својим ушима. Терају вас да пропитујете свој здрави разум.

2. Уколико желите да докажете неку правду, изнесете истину на видело или им нешто објасните, онда врло лагано крећу у напад. 

3. Замене улогу нападача/жртве. Буквално учине да ви испаднете нападач и кривац, а они жртва. 

- Препознајете ли нешто од наведенога у неком од својих односа? Ако се и једно често понавља, тешко је издрживо. Уколико је сво троје, под хитно је време да кренете да се заузимате за себе и свој мир - наводи Ана и додаје:

- Прво разјаснимо најважније: неко нас може манипулисати само ако му то дозвољавамо. Ок, може се догодити да некога тек упознамо, па схватимо да воли да манипулише, након чега поставимо јасне границе, не допуштамо да се више тако односи према нама или се одмакнемо.
Међутим, ако кажемо да нас неко стално манипулише, а и даље бирамо да остајемо у том односу, то већ ми допуштамо (говоримо о одраслим особама, изузетак су деца зависна од родитеља, који користи манипулацију).

Чини ли вам се да вас неко манипулише и напорно вам је у том односу, једине су опције да се мењате или ви или друга особа, или обоје. Не дође ли до промене у вама, ни у другоме, па се однос никако не поправља, време је да предузмете потребне акције.

Хоћете ли се одлучити да се заузмете за себе, кажете стоп манипулацијама и заморним игрицама, и да се ослободите нездравих односа?

Ако ви волите да манипулишете, питање је јесте ли свесни тога или не? Вероватно не.

Могуће је да желите да привучете пажњу, умањите властите комплексе и несигурности, па се све врти око вас, јер у себи носите неисцељене ране, па их покушавате ублажити тражећи валидацију споља - каже лајфкоуч.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas