Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВОТНЕ ПРИЧЕ

Прича о најхуманијем Египћаину и најсиромашнијем лекару ће вас расплакати: Дечак који се запалио му је умро на рукама на почетку каријере (ФОТО)

На једним председничким изборима имао милион гласова, а да се није ни кандидовао што говори колико је био вољен и цењен.

1638400233_lekar.png
Фото: ИнстаграмСцреенСхот/радиоактивни_комарац
Oglas

Један од личности године у Египту, између бројних познатих и славних личности, једне годин био је и  Мухамед Машали, доктор који је пуних 50 година потпуно бесплатно лечио најсиромашније грађане Египта. Овај великодушни доктор је преминуо прошле године у 76. години, а занимљиво да је на једним председничким изборима имао милион гласова, а да се није ни кандидовао, наиме народ је прецртао све политичке кандидате и написао његово име.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

У амбуланти је проводио 12 сати дневно и примао је 30 до чак 50 пацијената дневно. Поред тога што је сваки дан била колона људи испред његове амбуланте, њему су људи прилазили на улици и он им је давао медицинске савете. Доктор Мухамед Машали никада није имао ауто, па чак ни телефон. Пешке је ишао од куће до ординације.

Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан

Када је један богаташ сазнао за његову причу, дао му је 20.000 долара, кола и стан у његовом граду, али након годину дана, по повратку у Египат, богати човек је сазнао да је доктор продао аутомобил за помоћ сиромашним пацијентима и купио нову медицинску опрему.

Мој отац је жртвовао свој живот да би ме учинио доктором. Онда сам обећао Богу да нећу узети ни новчића од сиромашних и да ћу живети живот у служби људи било које културе или вероисповести...

Када је Мухамед Машали дипломирао на Медицинском факултету у Каиру, 1967. године, рекао је зашто жели да се жртвује за добро других.

- Мој отац је жртвовао свој живот да би ме учинио доктором. Онда сам обећао Богу да нећу узети ни новчића од сиромашних и да ћу живети живот у служби људи било које културе или вероисповести - испричао је својевремено овај славни лекар.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Како је сам признао у једном од интервјуа, је као млад доктор наишао на следећу ситуацију: дечак је од мајке тражио да му купи још једну дозу инсулина али мајка му је одговорила да ако купи инсулин неће имати новца да купи фалафел за вечеру за његову брацу. Дете се након тога искрало на кров, узело кантицу бензина, полило се и запалило. Када је несрећна мајка дотрчала дете је изговорило да ће од тог тренутка увек имати за фалафел.

Млади доктор који је позван на лице места је управо Мухамед Масхали и дете му је издахнуло на рукама. Тада се заклео да ће му мисија бити да леци све оне обесправљене, који немају новца за прегледе и лечење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas