Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

ПРИНЦИПИ СРЕЋЕ из разних крајева света: Шта значи "мераки", а шта "долце фар ниенте"?

Сви теже срећи, иако је она другачија за свакога и не подразумева исте циљеве. Међутим, и у тој тежњи да будемо срећни можемо да водимо здравији и остваренији живот, а то нам показују разни примери широм света.

1643992121_woman-g364603925_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Вероватно срећа и није прва реч која вам је падала на памет у претходне две године, али то не значи да не можемо учити о њој и примењивати нове принципе како бисмо јој се приближили. На њу утиче пуно фактора и њихово балансирање, али више више доноси више инспирације и можда нове начине и обрасце понашања.

Саудаде – Бразил

Ова реч може се превести као нека врста носталгије или чежње за прошлошћу и срећом коју смо некад имали. То може бити и горко сећање из детињства, а у Бразилу чак постоји и дан посвећен овом осећању – 30. јануар. Иако то није увек срећно сећање, повезивање са нечим тужним или изгубљеним може вам предочити све оно што имате данас и подстаћи вас да будете захвални на томе и, самим тим, макар мало срећнији.

Прочитајте још: Девојка је ручно направила ХАЉИНУ ОД ПРЕКО 2.000 НОВЧИЋА: Од необичне креације застаје дах (ФОТО)

Лyкке – Данска

Овај принцип односи се пре свега на топлину, радост, па самим тим и срећу. А срећа није само недостижна идеја у Данској, него и нешто много више од тога, а у прилог томе иде и чињеница да се ова земља увек налази у врху индекса најсрећнијих земаља. У то име отворили су и музеј посвећен срећи.

Схинрин-yоку – Јапан

Пракса шумског купања представља јединствени начин за борбу против стреса и депресије, где је главни савезник природа. Доказано је да боравак у природи смањује стрес и побољшава опште здравље, а овај принцип промовише баш то. Све што треба да урадите је да пронађете тихо место у природи и да видите, чујете и додирнете дрвеће, све време дишући дубоко. То ће вас опустити и пружити осећај среће.

Мераки – Грчка

Значење речи мерак не треба посебно објашњавати људима са наших простора, просто их треба подсетити на њен значај. Овде се првенствено мисли на хоби који вам пружа осећај радости и испуњености и то је нарочито важно ако вас свакодневни посао не радује и не испуњава. Зато је битно пронаћи оно што вам прија и не запоставити га.

Прочитајте још: Шта ПОЛОЖАЈ РУКУ открива о нама? За један смо убеђени да има негативно значење, а заправо је позитиван

Долце фар ниенте – Италија

Ово је пракса на коју би вероватно највећи број људи требало да се угледа, а тиче се тога да уживамо у тренуцима када не радимо ништа и да просто будемо свесни тренутка. Уместо нервирања око ситница, довољно је само сести, попити еспресо и пустити да се живот одвије својим путем. Бићете захвални себи на мањку стреса.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas