Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ритуали који ће вам УЛЕПШАТИ зиму: Могу вас научити да бринете о себи на прави начин

Ритуали који ће вам улепшати хладне, зимске дане

1702292688_Ftoo-Shutterstock-zima.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Са зимом стижу и чаробни тренуци, па је време да испробате 2 зимска ритуала за неговање душе и тела. Можда сте већ и мало уморни од зиме и хладноће. Можда жудите за дугим, топлим данима који могу изгледати недостижно, када наступи сезона хладноц́е. Свима је понекад позант тај осећај. Због тога испробајте 2 зимска ритуала за утопљавање и опуштање, који ц́е вам помоц́и да одбаците сваку врсту нерасположења и прихватите сезону, преноси портал Индагаре беаутy.

1. Направите удобан кутак

Наш дом је наше уточиште, посебно у током зиме. Побољшајте то искуство стварањем наменског простора (идеално на сунчаном делу собе или поред ватре) у који ћете да се повучете и уживате у слободном времену и тишини, јер удобан и леп дом представља есенцију за уживање. Омиљена столица или кауч са јастуцима и прекривачима намамиће вас да се склупчате уз добру књигу, опустите се уз медитацију или чак позовете пријатеље. То такође може бити мотивишуц́и простор где идеје теку, па држите свој дневник при руци. Додајте слатку посластицу и шољу масала чаја и уживаћете у свом зимском ритуалу који ц́ете пожелети да пренесете у пролец́е.

2. Скувајте Масала чај

Негујте самопоуздање и пронађите мир - загрејте своје тело од изнутра ка споља уз шољу масала чаја. Индија је традиционална домовина овог богатог и млечног напитка, при чему масала значи "зачињен". Иако можете да купите готове масала чај прахове, топло препоручујемо да направите свеж напитак на шпорету. Одвојите време да уживате у ритуалу и удахните топлу егзотичну арому. Одвојите време да уживате у ритуалу мешања и удисања ове ароме пре него што процедите свој вруц́и чај и засладите га по укусу, шец́ером или медом. То је савршено зимско пиц́е, а празници су период када их највише конзумирамо уз које можете да се приљубите уз вољену особу.

Рецепт за Масала чај:

Састојци:

2 шоље млека
2 шоље воде
4 цела каранфилића
2 махуне зеленог кардамона (лагано згњечене да се ослободи укус)
2 зрна бибера
1 штапиц́ цимета
1 половина свежег ђумбира(ољуштен и ситно нарендан)
2 кашике шец́ера или меда
2 кашике листова црног чаја

Припрема:

Закувајте воду и млеко са свим зачинима у средњем лонцу. Смањите топлоту на најнижу поставку, а затим додајте листове чаја. Црни чај је замена за кафу па ако сте уморни и немате концентрацију попијте само једну шољу овог чаја. Кувајте напитак око 3 минута, повремено мешајуц́и. Процедите у шољу и умешајте мало шец́ера или меда по укусу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas