Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Смршајте без дијете и тренинга: Ефикасни савети који вам могу помоћи да редукујете телесну масу

Проверени начини за скидање сувишних килограма

1687730498_mrsavljenje.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Тешко се увек придржавати ригорозних дијета и редовно одлазити на тренинге, ипак неке сасвим једноставне животне навике вам могу помоћи да смршате.

Ови ефикасни савети помоћиће вам да редукујете телесну масу. Помоћу њих нећете гладовати а појешћете мање калорија. Придржавање дијете често може бити изузетно напорно и тешко као и свакодневни интензивни тренинзи.

Ово су три проверена начина да смршате:

1. Темељно жваћите и успорите

Вашем мозгу треба времена да обради оно што сте појели. Темељно жвакање хране чини да једете спорије, што је повезано са смањеним уносом хране а повец́аном ситошц́у.

Брзина завршавања оброка такође може утицати на вашу тежину. Преглед осам студија показао је да људи који нису јели брзо имају значајно нижи индекс телесне масе (БМИ) за разлику од оних који јесу. Да стекли навику да једете спорије, може вам помоц́и да на почетку бројите колико пута жвац́ете сваки залогај.

2. Једите пуно протеина

Протеини имају снажан ефекат на апетит. Могу повец́ати осец́ај ситости, смањити глад и помоц́и вам да једете мање калорија. Протеин утиче на неколико хормона који играју улогу у глади и ситости.

Према једној студији спроведеној на 105 људи, они који су се више придржавали дијете са високим садржајем протеина изгубили су знатно више килограма од оних који су се придржавали стандардне протеинске дијете.

У једној студији, људи који су јели доручак са високим садржајем протеина са јајима и тостом мање су имали осећај глади и јели су мање калорија касније током дана у поређењу са онима који су јели доручак са ниским садржајем протеина са житарицама.

Неки примери хране богате протеинима укључују пилец́а прса, рибу, грчки јогурт, сочиво, киноју и бадеме.

3. Добро спавајте и избегавајте стрес

Када је у питању здравље, људи често занемарују сан и стрес. И једно и друго, у ствари, снажно утиче на ваш апетит и тежину.

Недостатак сна може пореметити хормоне који регулишу апетит. Други хормон, кортизол, постаје повишен када сте под стресом

Осцилација ових хормона може повец́ати вашу глад и жудњу, што доводи до вец́ег уноса калорија. Хронични недостатак сна и стрес могу повец́ати ризик од неколико болести, укључујуц́и дијабетес и гојазност.

Многе једноставне животне навике вам могу помоц́и да изгубите тежину. Неке немају никакве везе са конвенционалном исхраном или плановима вежбања.

Можете користити мање тањире, јести спорије, пити воду и избегавати да једете испред телевизора или рачунара. Давање приоритета храни богатој протеинима и вискозним влакнима такође може помоц́и.

Неколико једноставних промена може имати огроман утицај на вашу тежину на дужи рок.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas