Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГЛЕДАЈТЕ У ШАКЕ

Шта ДУЖИНА ПРСТИЈУ говори о вама? Неко више вара, а неко једе само брзу храну (ФОТО)

Испоставило се да дужина ваших прстију може бити знак којој сте количини тестостерона (мушког полног хормона) били изложени у материци.

1641115952_team-g0f7ac1160_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Тестостерон игра прилично кључну улогу у развоју бебе и такође одређује колико ће вам бити дуги кажипрст и прстењак у одраслој доби. Али шта све то значи, каква особа можете да постанете?

Танит Кареј открива како дужина прста одређује да ли ћете имати следеће карактеристике:

1. ВЕЋА је вероватноћа да ћете ВАРАТИ

Следећи пут када будете на састанку, не гледајте друге особе у очи - уместо тога погледајте њихове руке.

Што је њихов кажипрст краћи у односу на прстењак, већа је вероватноћа да су били изложени вишим нивоима тестостерона у материци и да су склонији варању.

Психолози са Универзитета Оксфорд и Универзитета Нортумбрија проучавали су 600 мушкараца и жена у Британији и САД, посматрајући везу између облика руке и промискуитета. Студија за часопис Биологи Леттерс открила је да се људи поделе у две групе - оне који су склонији да остану у везама и оне који желе да испробају много партнера.

Прочитајте још: Савети стручњака како да НАПРАВИТЕ (И ОДРЖИТЕ) новогодишњу одлуку

Иако научници нису могли да га искористе да предвиде свачију верност, открили су да су мушкарци и жене генерално склонији да варају ако имају нешто дуже кажипрсте (као што се чини да има Тајгер Вудс), иако је разлика била само у милиметрима.

Мораћете да гледате прилично темељно да бисте приметили, открива професор Универзитета Оксфорд Робин Данбар, који каже да су разлике „суптилне“ и „видљиве само када гледамо велике групе људи“.

„На људско понашање утичу многи фактори, као што су окружење и животно искуство, а оно што се дешава у материци може имати само скроман утицај на нешто тако сложено као што су сексуални односи“, рекао је он.

2. Имате већи пенис

Жене су дуго биле навођене да верују да је провера величине мушке ципеле најбољи водич за дужину његове мушкости, али испоставило се да смо све време тражили на погрешном месту.

Према студији у Асиан Јоурнал оф Андрологи, мушкарци чији је прстењак дужи, у поређењу са кажипрстима, обично имају веће пенисе.

Да би истражили ову везу, јужнокорејски лекари су измерили кажипрст - или показивач - на десној руци 144 мушкарца волонтера старости 20 и више година. Такође су мерили дужину домалог прста или четвртог прста сваког мушкарца. Затим су измерили њихове пенисе док били млохави, а потом и дигнути  – што показује колико би били дугачки када би били у ерекцији.

Открили су да мушкарци који имају мали размак између дужине домалог и кажипрста, попут Сајмона Кауела или Џастина Бибера, имају тенденцију да имају веће пенисе. Они са већим разликама, попут Доналда Трампа, обично су слабије обдарени.

И то није све. У 2014. години, друго истраживање јужнокорејских истраживача показало је да мушкарци са дужим домалим на десној руци, у поређењу са десним кажипрстом, такође имају веће тестисе.

3. Какву жену мушкарац привлачи

Ако сте мушкарац који се нада да ће завести жену са прекрасним телом када следећи пут изађете, ваше шансе су можда већ одлучене у материци.

Мушкарци са дугим прстењаком, попут Бреда Пита, имају четири пута већу вероватноћу да ће завршити са партнерком са комбинацијом танког струка и истакнутих груди

Истраживачи са пољског медицинског колеџа Јагелонског универзитета погледали су руке 50 младића у дугогодишњим везама и измерили виталну статистику њихових партнера. Открили су да мушкарци са прстењаком дужим од кажипрста имају партнере са класичним фигурама пешчаног сата.

Ово је вероватно зато што је такође утврђено да високи нивои тестостерона чине мушка лица симетричним и привлачнијим супротном полу, дајући им више шансе да привуку партнера са пропорцијама које обично указују на плодност.

Према студији објављеној у часопису Персоналити анд Индивидуал Дифференцес: „Наши резултати сугеришу да пренатално окружење мушкараца утиче на вероватноћу да буду у вези са привлачнијом и вероватно плоднијом женом.

4. Колико брзо можете да трчите

Можете да трчите сваки дан да бисте тренирали за маратон, али дужина ваших прстију може помоћи да одлучите колико вам је времена потребно.

Истраживачи су открили да млади спортисти са дугим домалим прстима у поређењу са кажипрстима такође имају већу снагу плућа. Једна теорија је да већа изложеност тестостерону у материци може подстаћи развој бебиних плућа за живот, побољшавајући колико добро њихова тела користе кисеоник.

Код најбољих тркача открили су да им домали може бити и до центиметар дужи од кажипрста. Сличан ефекат је примећен и код жена.

Одвојено истраживање женских рендгенских снимака у Бритисх Јоурнал оф Спортс Медицине открило је да више спортских жена има и прстењак дужи од кажипрста.

5. Колико човек зарађује

Ако желите да сазнате да ли је мушкарцу суђено да зарађује много, погледајте његове руке.

За студију у Процеедингс оф тхе Натионал Ацадеми оф Сциенцес, истраживачи су измерили десне руке 44 мушкарца берзанских трговаца, од којих су неки зарадили и до 4 милиона фунти.

Током 20 месеци, открили су да су трговци са дужим прстењаком зарађивали 11 пута више од оних са краћим прстењаком. Истраживачи верују да су због веће изложености тестостерону били сигурнији, срећнији у ризиковању и имали су брже време реакције.

6. Једе вам се само брза храна

Када погледате јеловник, да ли сте тип који се одлучује за пљескавицу и помфрит, а не за салату? Иако можда мислите да вас води стомак, ваш избор може заправо бити до дужине вашег прста.

Истраживачи са скандинавског универзитета у Агдеру погледали су избор хране 216 мушкараца и жена за проучавање у часопису Фоод Куалити анд Преференце.

Открили су да су они са само малом разликом у величини између прстењака и кажипрста, попут звезде Игара глади Џенифер Лоренс, која воли пицу, склонији тешкој и меснатој храни када им стомачићи крчкају.

Научници верују да су на групу са дужим прстењаком можда утицале рекламе које промовишу „мушке“ прехрамбене производе на телевизији, што би се могло посебно допасти и мушкарцима и женама са вишим нивоом тестостерона.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas