Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта је "Правило 12"? Може вам помоћи у ситуацијама када све крене низбрдо

Присетите се овог правила у тешким животним тренуцима

1701087370_Foto-Shutterstock-tuga.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Једноставно правило 12 које је осмислио др Данијел Амен сугерише да се лоше ствари неминовно догађају али да љутњу и фрустрацију допустимо себи тек након што 13. ствар крене наопако.

Др Данијел Амен из САД каже да практикује своје „правило 12“ кад год треба да се избори са тешким тренуцима – остаје миран када 12 ствари „зашкрипи“ током догађаја као што су одлазак на одмор или селидба, а своју љутњу исказује тек након 13. ствари која крене наопако.

Он својим пацијентима предлаже да усвоје то правило или психолошки трик како би могли да се ‘носе’ са тешким стварима које се дешавају током живота и да остану ‘психолошки здрави’ и ‘ментално јаки’. „Желим да причам о правилу 12, то је нешто чему подучавам све своје пацијенте – оно поштује чињеницу да се лоше ствари дешавају, али помаже да будете океј са тим“, рекао је др Амен.

Рекао је да је на идеју дошао током двонедељног путовања по Европи на који је отишао са породицом да прослави рођендан своје супруге „ИРачунао сам на то да ће 12 ствари поц́и наопако и нец́у се љутити, викати или постати кретен док 13. ствар не крене наопако“, објаснио је др Амен „‘И заиста је шест ствари пошло наопако и нисам се уопште узнемирио.“

Др Амен је рекао да на свом телефону држи листу проблема који се појављују како би их пратио. „Што више поштујете чињеницу да се тешке ствари дешавају и да можете да се носите са тим, то сте психички здравији“, рекао је.
Многи од преко два милиона онлајн пратилаца др Амена похвалили су савети рекли да ц́е сами почети да покушавају да користе правило 12, пише крстарица.цом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas