Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ствари којих се НАРЦИСИ највише плаше: Психолози открили о шта треба да урадите да би срушили идеализовану слику коју су они о себи направили

Психолози сматрају да се нарциси највише плаше следећих шест ствари

1705067747_shutterstock_1946076568.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Кључ за разумевање нарцистичког поремећаја личности може се наћи у развијању осећаја који се заснива на лажном ја. Због тога креирају лажну, идеалну слику о себи, која штити њихову стварност. У суштини, то је одбрамбена реакција нарцистичке свести на стварност, која их наводи да схвате да живе у илузији, а то ствара осећај понижења.

1. Игноришите идеализовану слику

Нарцис себе сматра неодољивим, супериорним, најпаметнијим и најатрактивнијим бићем. Зато када их суочите са реалношћу, разбијате нереалну слику коју су креирали. Нарцисоидна идеја о себи као о најважнијем центру универзума, најзаводљивијем и најатрактивнијем је разбијена.

Једноставно престајете да им дајете повратне информације и да одржавате њихову илузију, престајете да их пратите, не одговарате на њихове позиве и игноришете њихове поруке. На овај начин јасно стављате до знања да више нису импресивни и да вам уопште нису потребни.

2. Срушите очекивања

Потребно је да разбијете слику коју нарцис има о себи. Такве особе су веома круте, тврдоглаве, са нефлексибилним погледом на свет. Долази до тачке када почињу да измишљају ваше укусе и приписују вам мисли о којима никада нисте размишљали или изразили.

Почињете да схватате да вас гледају, али вас не виде - нисте ту, ви сте само крпена лутка која говори гласом нарциса у њиховој  представи.Дакле, они имају лажно сопство које их штити од света око себе, али у исто време имају заблуду о вама као о свом интимном партнеру, детету или родитељу, а то је фалсификат.

Када им покажете да су у заблуди и да и те како имате свој идентитет, да сте снажна и посебна особа, на тај начин добијате ову рунду јер ће видети да нису успели да вас изманипулишу.

3. Прекините нарциосидни план

Нарциси су веома детињасти. Што значи да су неприлагођени, размажени и да нису способни за дубљи однос и комуникацију са другим људима. Овде је важно схватити да они кроз  понижавање друге особе, хране свој его.

Али ако им гласом, изразом лица, гестовима, покажете њихову безначајност, да нису баш паметни толико како замишљају да јесу, рушите им постојебе обрасце које чувају као стубове. У том случају њихово лажно ја губи енергију и креће да негодује кроз панично понашање.

4. Укажите им на њихове грешке

Указати на све њихове грешке, изговорити их и прикажите. Нарциси се постављају тако као да знају све и имају илузију да су увек у праву, битно је да ту илузију срушите. Али будите спремни на бурну агресивну реакцију, ово је главни знак да сте их погодили у осетљиву тачку.

5. Тактика - сиви камен

Ова стратегија директно искључује лажно ја нарциса. Ако желите да директно утичете на лажно ја нарциса, да смањите његову моћ, морате престати да га храните својом енергијом.

Овде се не ради о преласку од обожавања, и поштовања до грубости, непоштовања и презира. Све је много једноставније и прихватљивије, да искључите све емоције и упутите им само равнодушност. Нарциси желе вашу реакцију, да их молите, да питате да ли је у вама грешка, да плачете и да се све врти око њих. Највише ће их погодити ако не будете обраћали пажњу на њих.

6. Наставите са својим животом

У сваком токсичном односу, постоји могућност да изгибите себе јер сте окружени лошом енергијом, понижењем и непријатношћу.  Ово је циљана техника испирања мозга дизајнирана да уништи границе вашег ега и замени га унутрашњим гласом нарциса.

Чак и ако нисте дуго били у контакту са нарцисом, његов глас и даље контролише ваше понашање и живот. Ако не порадите на себи, то ће да утиче на све ваше радње које будете обављали.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas