Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

ТЕСТ ЕМПАТИЈЕ: Одговорите на неколико једноставних питања и сазнајте колико сте саосећајни

Свако за себе може да мисли како има развијену емпатију, али то уопште не мора бити тако. Одговорите на питања из психо теста и сазнајте да ли сте саосећајна особа.

1641811862_woman-gfdbef1a77_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Постоје људи који осећају туђу патњу и могу да замисле како се неко други осећа. али исто тако постоје особе које то једноставно не дотиче. Оне гледају само себе. Ако питате неког, врло је вероватно да ће вам рећи да осећа емпатију и да се може уживети у туђе проблеме. А ви? Да ли сте од оних љубазних, увек спремних да притекну у помоћ или неко ко се радије држи по страни? Решите тест и сазнајте:

1. Пријатељ од вас тражи велику услугу, да ли ћете му помоћи?

А) Зависи од природе те услуге.
Б) Ако могу, учинићу му

2. Видели сте како човеку који трчи испада новчаник, шта ћете учинити?

А) Однећу новчаник у полицију.
Б) Појурићу за њим да га стигнем и дам му новчаник.

Прочитајте још: Да ли доносите новогодишње одлуке? Две су заједничке већини људи на свету

3. Како реагујете када неко падне?

А) Подижем га једном руком и притом се смејем.
Б) Помажем му да устане и питам да ли је добро.

4. Када губите контролу?

А) Код тоталног непоштовања, лоших манира и чекања у реду
Б) Када је неко без разлога зао

5. Срећете на улици неког ко жели да вас анкетира...

А) Ако не журим, то је ОК.
Б) Скрећем на другу страну

6. Добијате вредан поклон који вам се не допада. Шта чините?

А) Отворено кажем шта мислим о поклону
Б) Важна је добра намера.

7. Ако би вам неко затражио последњу жвакаћу гуму...?

А) Одбићу, нека их купи сам..
Б) Преполовићу је и дати му пола

8. Сами сте с незнанцем у лифту, како се понашате?

А) Гледам у свој мобилни телефон
Б) Мирно чекам да лифт стане, па да што пре изађем

Прочитајте још: Која је разлика између ЈУЛИЈАНСКОГ и ГРЕГОРИЈАНСКОГ календара и где је нестало 10 дана?

Више одговора под А

Могли бисте да будете љубазнији

Изузетно сте темпераментни и повремено саркастични, што је свакако показатељ снажног карактера и отвореног срца. Многи људи из ваше околине описали би вас као енергичну, живахну и самосвесну особу, али не и као претерано љубазну. Остаје на вама да порадите на томе – све је ствар добре воље.

Више одговора под Б

Ви сте изузетно саосећајни

Сарказам, егоизам и себичност за вас су стране речи. Чак и у тешким тренуцима мислите на друге људе и шта можете учинити за њих. Ваше добре особине просто зраче из вас у свакој ситуацији И у свако доба – ви сте особа за пример када се ради о саосећању и племенитости.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas