· · Коментари: 0

ТЕСТ ЛИЧНОСТИ ЗА ПАРОВЕ: Проверите да ли сте пронашли сродну душу

Одговорите на једноставна питања заједно са партнером

1678893133_test-licnosti-za-parove.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Тест личности који треба да урадите заједно са партнером, одговорите на питања прво једно, па друго. Узмите папир и оловку и за свако питање напишите број бодова на основу вашег одговора, по следећем принципу:

0 Не слажем се уопште
20 Не слажем се
40 Више се не слажем него што се слажем
60 Више се слажем него што се не слажем
80 Слажем се
100 Много се слажем

1. Ви се углавном бринете за свакодневно вођење домаћинства
2. Можете да разговарате о заједничким плановима
3. Слободно изражавате себе и своје потребе пред партнером
4. Пажљиво слушате партнера
5. Са вама је лако живети
6. У везу уносите стабилност и равнотежу
7. Осећате да сте одговорни за партнерову срећу
8. Трудите се да направите простора само за вас двоје ван уобичајене рутине
9. Више волите да отворено разговарате и о тешким стварима
10. Уносите позитивну енергију у везу
11. И вама и партнеру су исте ствари важне
12. Ви и ваш партнер делите кућне послове, бригу о деци и финансије
13. Слободно изражавате и позитивне и негативне ставове
14. Издвајате време да бисте били привлачни свом партнеру
15. Ваш партнер излази у сусрет вашим потребама и узима у обзир
ваше жеље
16. Верујете свом партнеру
17. Осећате се добро када размишљате о својој вези
18. Ретко када осећате да сте на другом месту у односу на друга партнерова интересовања
19. Ви “носите панталоне” у вези
20. Стрпљиви сте
21. Имате одличне интимне односе
22. Лако се прилагођавате
23. Често иницирате нове планове и промене у вези
24. Правите планове тако да вам обома одговарају
25. Пажљиви сте према партнеру

За сваку наведену категорију саберите бодове означених питања и поделите са пет. Упоредите резултат са партнером. Ако обоје имате исти резултат или ако је код вашег партнера скор виши, прочитајте резултат под А. Ако ваш партнер има нижи скор, онда прочитајте под Б

Колико сте пажљиви према партнеру?

Питања 4, 9, 15, 20, 25

А Ваш партнер мисли да сте пажљивији него што ви сами мислите. Можда имате тенденцију да потцењујете то колико се трудите око партнера. Ако је тако, онда вам је стално потребно уверавање што може да буде напорно за неке људе. Научите да прихватите комплимент и ставите понекад себе и своје потребе на прво место.

Б Ваш партнер мисли да сте мање пажљиви него што мислите. Чак и ако сте пажљиви, вашем партнеру је потребно више а на вама је да ли можете да дате више. Запитајте се када сте последњи пут заиста послушали свог партнера. Разговор је неопходан како би се умањиле напетости. У међувремену размислите о малим стварима које можете да урадите за партнера. Преокупирани сте сопственим животом и заборављате на партнера који вама, вероватно, посвећује пажњу која вам је потребна. Потрудите се да дате мало више.

Колико је лако живети са вама?

Питања 5, 13, 14, 16, 22

А Ваш партнер мисли да је са вама лакше живети него што ви то мислите. Ако сте склони самокритици ово може бити изненађење за вас. Ваш партнер цени ваше квалитете али од вас зависи како ћете искористити те квалитете у вези. Покушајте да дођете до конкретних примера за одговоре на ова питања из теста.

Б Ваш партнер не мисли да је са вама баш лако живети иако сте ви мишљења да је са вама све лако. Али ово није лош тренутак да узмете у обзир партнерово гледиште. Можда сте склони да пребрзо тврдите како сте увек у праву или да је друга особа погрешила или можда имате нереалистичну представу о томе какви сте заправо.

Колико је ваша веза у равнотежи?

Питања 3, 7, 12, 18, 24

А Ваш партнер мисли да је ваша веза уравнотежена у смислу да обоје функционишете и као пар али и као индивидуалци. Ова ситуација одговара вашем партнеру јер му/њој омогућава да се развија и као део заједнице и да остварује сопствене циљеве. Највероватније и не види потребу да се нешто промени. Али ипак је потребно да себи поставите питање: да ли постоји неслагање између онога што желите као пар и онога што лично желите.

Б Партнер мисли да ваша веза није уравнотежена онолико колико би требало да буде. Можда треба да поразмислите о томе и да сагледате ствари из партнеровог угла. Вашем партнеру је вероватно потребно да се посвети мало себи и својим потребама али је за то неопходна ваша подршка. Питање је да ли сте спремни да подржите партнера да се развија и самостално.

Шта уносите у везу?

Питања 1, 6, 10, 19, 23

А Партнер мисли да доприносите вези више него што мислите. Ово би требало да вас умири и покаже да имате конструктивну и активну улогу у вези. Свесни сте да веза захтева посвећеност и сталну пажњу, али исто тако не може само једна особа бити одговорна за њен опстанак. Пажња коју обоје посвећујете вези може и да варира, што је сасвим природно. Научите како да тражите или питате нешто и научите да се повремено ослоните на партнера.

Б Ваш партнер мисли да не доприносите довољно вези. Чини се да ви само пуштате да све иде својим током, заборавлљајући да је за везу потребно двоје. Можда је ваш партнер активна особа те се због тога повлачите у улогу пасивне стране. И сигурно вам је у тој улози удобно, али то може створити тензије.

Колико заправо желите да будете заједно?

Питања 2, 8, 11, 21, 17

А Ваш партнер је задовољан везом док ви можда имате мало другачији поглед на ствари. Да ли вам недостаје осећај праве повезаности или више не уживате у сексу као некада? Можда је ваша веза ушла у фазу где више нема изненађења, све је већ удобно и познато. Разговараје са партнером и кажите како се осећате, сигурно ћете пронаћи решење.

Б Партнер мисли да вашој вези недостаје страсти док ви то не мислите. Како је дошло до ове разлике у ставовима? Можда зато што је партнер незадовољан а не утиче на одлуке везане за вашу заједницу? Саслушајте партнера. Можда и ваш осећај задовољства долази само из страха од конфликта и што више немате никаква очекивања. Верујте једно другом и не остављајте неразјашњена питања да лебде. Боље је суочити се са стварима јер тек тада можете и да их мењате.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.