Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОПЛОТНИ УДАР

Три трика који ће вам помоћи да се РАСХЛАДИТЕ НА БРЗИНУ

Ево начина да се расхладите у неколико минута током врелих дана

1624577141_people-5594462_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Нисмо увек у могућности да боравимо у климатизованом простору током ових високих температура, али је тада битно да знамо како да се расхладимо у свега неколико минута и олакшамо себи боравак на врућинама.

Прочитајте још: ТРЕШЊЕ већина чува погрешно: Ево како да им продужимо рок трајања

Доносимо вам три метода који ће допринети да се расхладите у најврелијим данима, који нам тек следе у Србији.

Чај од нане

Направите чај од нане, али не врућ. Када умочите врећицу у хладну воду добићете исти ефект као и када је потопите у врућу. Познато је да нана расхлађује јер су њени листови богати природним ментолом, а утажиће жеђ, олакшати дисање и то ће нас разбудити. Редовним уношењем течности спречиће се дехидрација која доводи до подизања телесне температуре.

Прочитајте још: Никада не бацајте кору од јабуке: Разлози ће вас изненадити

Савршено летње пиће добићете када једну врећицу чаја од нане потопите у чашу воде с ледом.

Кокосова вода

Вода је најбитнија када се треба хидрирати, посебно ако сте на сунцу цео дан. Ипак, кокосова вода можда је још боља опција од оне обичне када вам је потребно да се брзински расхладите. Наиме, у њој има више витамина, минерала и електролита и ефикасније ће вас расхладити након боравка на сунцу.

Прочитајте још: Како да стаклено посуђе заблиста: Трик је у једној намирници

Коцке леда ставите на делове тела

Ставите лед на одређене тачке на телу, из замрзивача извадите неколико коцкица леда и прислоните их на тачке на телу на којима су вам вене најближе површини коже. То су врат, груди и слепоочнице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas