Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако желите да се расхладите попијте ЧАЈ: Ово су разлози зашто би требало да пијете топле напитке лети

Ово су разлози због којих би требало да пијете топле напитке лети

1660050859_pexels-freestocksorg-405238.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Када је време топло, јако је битно уности довољну количину течности и покушати да не прегрејете тело на сунцу. Без обзира што у тренутку када вам је вруће све што желите је хладни напитак или можда сладолед, ово и није тако добра идеја.

Наиме, када попијете и поједете нешто хладно, ваше тело почиње да се загрева да би надокнадило разлику у температуру, док кад попијете нешто топло долази до супротног ефекта.

Ову су још неки од бенефита шољице топлог чаја.

Помаже да се охладите

Када пијете чај, више се знојите. Ова чињеница се вероватно многима неће допасти, међутим зној има важну функцију-помаже телу да се охлади.

Помаже у побољшању метаболизма

Већина азијских народа пије топле напитке уз оброке. То помаже у апсорпцији витамина и у борби против задржавања вишка воде у телу, те је добро ову навику усвојити.

Фото:Пеxелс

Бори се против инфекција

Вруц́и чај може побољшати наш имуни систем.

Спречава проблеме репродуктивног здравља

Топли чај подстиче здрав проток крви у телу и позитивно утиче на менструацију, за разлику од хладних који могу изаизвати менструалне неправилности.

Прочитајте још: ДЕТОКС НАПИТАК од ког ће вам ЦЕЛУЛИТ НЕСТАТИ: Потребно је да га пијете 3 пута недељно, а састојке имате код куће (РЕЦЕПТ)

Помаже у губитку тежине

Чај садржи флавоноиде. То су биљни пигменти који помажу телу да брже и боље разлаже масти. Такође у многим врстама чаја постоји кофеин, који нас тера да се више крец́емо.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas